6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas 4 Eylül Stadı alttan ısıtılacak

Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadı'nın zeminine, alttan ısıtma sistemi kurulması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından çalışma başlatıldığı bildirildi.

TFF yönetimi, kış mevsiminin çok zorlu ve çetin geçtiği kentlerdeki statlarda, buzlu ve karlı zeminlerde de futbol oynanmasını sağlamak amacıyla çalışma başlattı.

Hava koşulları nedeniyle Turkcell Süper Lig maçlarında geçen sezon yaşanan olumsuzlukları, bu sezon yaşamamak isteyen TFF yönetimi, kış şartlarının yoğun yaşandığı kentlerdeki statlara alttan elektrikli ısıtma sistemi kurulması için kolları sıvadı.

Alttan ısıtma sisteminin kurulması için pilot stat olarak Sivasspor'un maçlarının oynadığı 4 Eylül Stadı'nı belirleyen TFF, sistemin kurulması için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

4 Eylül Stadı'na sistemin kurulması için TFF yönetimi ile anlaşan Ankara'daki bir mimarlık firmasının yetkilileri, Sivas'a gelerek statta incelemelerde bulundu.

Firma yetkilisi mimar Yusuf Şener, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile Sivasspor Kulübü yetkililerinden stadın zemini, stattaki elektrik enerjisinin güç durumu hakkında bilgi aldı.

Sistem hakkında Kılıç'a ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF'nin alttan ısıtma sistemini kurmak için pilot stat olarak Sivasspor'un maçlarını oynadığı 4 Eylül Stadı'nı seçtiğini söyledi.

Stada, sistemin kurulması için TFF yönetimi ile anlaştıklarını belirten Şener, TFF Başkanı Hasan Doğan'ın vefatı üzerine işin yapımı ile ilgili sözleşme imzalanmasının ileri bir tarihe bırakıldığını söyledi.

Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili sözleşme imzalayacaklarını ifade eden Şener, sözleşmenin imzalanmasının ardından sistemin kurulumu için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Zemine zarar vermeden sistemin yaklaşık 1 haftada kurulabildiğini belirten Şener, sistemin kurulmasıyla birlikte soğuk kış günlerinde stat zemininin 5-6 derece arasında bir sıcaklığa kavuşacağını ve zeminde don olaylarının yaşanmayacağını söyledi.

-4 EYLÜL STADI-

Sivasspor'un, 3 sezon önce birinci lige çıkmasının ardından seyirci kapasitesi artırılan, gece aydınlatma sistemi kurulan, tribünlerinin tamamına koltuk döşenen, maraton tribününün üzeri kapatılan 4 Eylül Stadı'nın UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Zemini doğal çimle kaplı olan 16 bin 850 seyirci kapasiteli 4 Eylül Stadı şu anda Türkiye'nin 6. büyük stadı durumunda bulunuyor.

AA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:56:58
Güncelleme :11 Temmuz 2008 Cuma 16:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?