5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Sivas Ankaraspor'u rahat geçti

Sivasspor, Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Ankaragücü'nü deplasmanda 4-1 mağlup etti. 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Sivasspor'da kaleci Petkoviç, maçın 81. dakikasında kırmızı kart görünce konuk takımın kalesini son dakikalarda Gökhan Bozkaya korudu. 

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, rakip takımı alkışlayan taraftarlarını överek, "Ne mutlu böyle bir taraftara sahip olduğumuz için" dedi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ise, iki takımın da gol pozisyonları olduğunu, ancak fırsatları daha iyi değerlendirerek sahadan galibiyetle ayrılmaya başardıklarını söyledi. Başkan Odyakmaz, maçın son bölümünde kaleyi koruyan Gökhan Bozkaya'nın da iyi bir kaleci olduğunu esprili bir şekilde ifade etti. 

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kötü bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "Maçın tamamını değerlendimek zor. Aldığımız 4-1'lk mağlubiyeti haketmedik. Bizim de çok sayıda net pozisyonumuz vardı. Bugün futbol şansı yanımızda değildi. Eksik oyuncularımızın sıkıntısını çektik. Ama bu bir mazaret değildir. Oyuncularım Antalyaspor maçını kazanmamın verdiği rahatlıkla sahaya çıktılar. Taraftarlarımızın güzel desteğini sonuca yansıtamadık" diye konuştu. Karaman, bu mağlubiyetin gelecek adına iyi
bir uyarı olduğunu ve gelecek sezon yapacakları transferlerde taraftarlarla bütünleşerek başarıya ulaşacak bir takım oluşturmak istediklerini kaydetti. Karaman, bütün bir sezon boyunca golcü oyuncuları olmadan mücadele ettiklerini ve bu şekilde kümede kalmanın büyük bir başarı olduğunu sözlerine ekledi. 

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, sahada futbol adına güzel şeyler yaşandığını ifade ederek, "Biz, daha önce kümede kalmayı garantilemiştik. Ankaragücü gibi güçlü bir takımı deplasmanda 4-1 mağlup etmek güzel bir duygu. Sahada futbolun tüm gereklerini yaptık. Karşılaşma sonrasındaki tutumlarından dolayı Ankaragücü taraftarına teşekkür ederim" dedi.
Kırmızı-beyazlı takımda 81. dakikadan itibaren kaleyi koruyan Gökhan Bozkaya, eskiden hentbol kaleciliği yaptığını hatırlarak, o anda kendisini çok iyi hissetiğini ve kaleye geçmeyi istediğini söyledi. Gökhan, başkent deplasmanından galibiyetle döndükleri için mutlu olduklarını sözlerine ekledi. 

Sivasspor'un tecrübeli futbolcuları Hayrettin ve Mehmet Yıldız, Ankaragücü karşısında iyi bir futbol ortaya koyarak galip geldiklerini ve son hafta oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçını kazanarak, ligi iyi bir şekilde bitirmek istediklerini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 02:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?