7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas Belediyesi bayrama hazır

Sivas Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu ortamda geçirmesi için tüm tedbirleri aldıkları ve kurban kesim yerleri ile nöbetçi fırın belirledikleri bildirildi.

Sivas Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bayram Pazarı'nın 5 gün açık olacağı bildirildi. Kurban Bayramı nedeniyle kurulacak olan Bayram Pazarı için müracaatların başladığı ifade edilen açıklamada, 3 Aralık 2008 Çarşamba günü saat 16.00'da ise müracaatların sona ereceği kaydedildi.

Tezgah tahsisi için kura çekiminin 4 Aralık 2008 Perşembe günü saat 1400' da Zabıta Müdürlüğü’nde yapılacağı ve Bayram Pazarı’nın ise Eski Otogar alanında 5 Aralık 2008 Cuma günü kurulacağı bildirilen açıklamada, “Danişment Gazi Mahallesi Çelebiler köyü mevkii Ahırlar bölgesinde kurulan Kurban Pazarı 25 Kasım 2008 tarihinde faaliyete geçti.

Kurban Pazarı haricindeki yerlerde ve kombinalarda kurbanlık satışı yasaklandı. Zabıta ekiplerince ilimiz genelinde denetimlere başlanmış ve meskun mahal içerisinde kurbanlık satışı yapıldığı tespit edilen ilgililer hakkında yasal işlem uygulanacak" denildi.

Kurban Kesim yerlerinin 5 ayrı noktada oluşturulacağı belirtilen açıklamada, "Çayyurt Mahallesi Tekmezar Caddesi’ndeki Pazartesi Pazarı, Yenişehir Mahallesi’ndeki Yenişehir Pazar alanı, Şeyhşamil Mahallesi’ndeki Çarşamba Pazarı alanı, Dikilitaş mevkiinde eski buğday pazarı ve Yenidoğan Mahallesi'ndeki Cumartesi Pazarı alanı olarak belirlendi.

Vatandaşlarımız, kendi özel mülkleriyle bahçelerinde sağlık ve hijyenik koşullara uymak kaydı ile kurbanlarını kesebilecek. Kesim sonrasında ortaya çıkan atık ve artık maddeler, kurban sahiplerince usulüne uygun şekilde toplanarak, poşetlenecek ve çöp konteynırlarına bırakılacak. Atık maddeler gelişigüzel bırakılarak çevre kirliliğine neden olunmayacak. Kayıt dışı ve kontrolsüz hayvan kesimlerine izin verilmeyecek. Kasap olmayanlar kesim yapamayacak. Kasaplar dışında et çekilmeyecek. Kasapların da işyerleri haricindeki yerlerde, sağlıksız ve hijyenik şartlara haiz olmayan kaldırım ve yol üzerinde yada evlerde et çekmeleri yasaklandı. Aykırı hareket edenlere, cadde ve sokaklarda kesim yapan şahıslara yasal işlem uygulanacak" denildi.

Açıklamada kurban kesim ve nakil ücretlerin de belirlendiği ve bu fiyatın dışına çıkılmayacağı belirtilerek, "Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenmiş kesim yerleri ve diğer serbest yerlerde büyükbaş kurbanlıklar 80 YTL'ye , küçükbaş kurbanlıkların 30 YTL'ye kesilecek. Hayvan pazarından alınan büyükbaş kurbanlıkların merkeze intikalinde nakliyecilere ödenecek bedel ise 30 YTL olacak. Diğer yerlere nakil pazarlığa tabi olacak. Kasapların işyerinde etin kilosunu 50 YKr’ye çekecekleri kararlaştırıldı" denildi.

Açıklamada. Kurban Bayramı’nda kurallara aykırı bulunanlar hakkında gerekli para cezaları uygulanacağı da vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?