7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas bir ilke imza attı

Sivas’ta faaliyet gösteren Türkiye Demiryolları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ), Türkiye’nin demiryolu tarihinde ilk kez 100 kilometre hız yapabilen 22 buçuk ton dingil ağırlığı olan kapalı yük vagonu üretti. TCDD Genel Müdürlüğü’nden aldığı 300 adet sipariş vagonundan 50 tanesi düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

TÜDEMSAŞ vagon üretim fabrikalarında düzenlenen törene, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Halil Torun, TCDD Genel Müdürlüğü Car teslim alma Müdürü Akın Bostancı ile fabrika işçileri katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Torun, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından sipariş edilen 3 ayrı tip 300 adet yük vagonundan 50 adet Habis tipi kapalı yük vagonunu tamamladıklarını söyledi.

Torun, TÜDEMSAŞ’ın yıllardır ürettiği yük vagonlarını Avrupa ülkeleri standartlarına göre yapmak için yoğun bir gayret sarf ettiklerini belirterek, "TÜDEMSAŞ, demiryolları tarihinde ilk kez 22 buçuk ton dingil basınç ağırlığı bulunan ve saatte 100 kilometre hız rejimine uygun yük vagonu üretmiştir. İnşallah çok kısa bir zaman sonra üretimi devam etmekte olan 22 buçuk ton dingil basıncı olan saatte 120 kilometre hız yapabilecek vagonların da teslimini yapacağız" dedi.
Yaptıkları üretim ile tarihe geçtiklerini de belirten Torun, "Ülkemizde ilk kez Avrupa standartları rejimlere uygun vagonların üretimini gerçekleştirerek, tarihe geçtik" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından tamamlanan 50 vagon, TCDD Genel Müdürlüğü Car Teslim Müdürü Akın Bostancı’ya teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 15:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?