2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas esnafına sıcak para

SİVAS ESNAFINA SICAK PARA

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2010 yılı sonu itibariyle sağladığı kredi finansman miktarını 19 milyon 141 bin 312 TL'ye çıkardı.

Geçtiğimiz yıllarda etkisini gösteren kriz döneminde Sivas esnafına kredilerle destek olan kooperatifin şu ana kadar 19 milyon 141 bin 312 TL kredi verdiği öğrenildi. Kooperatifin faaliyetleri ve esnafa sağladığı kredi desteği ile ilgili açıklamada bulunan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, "Kooperatifimizin verdiği kredilerin düşük faizli olması nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımız büyük ilgi gösteriyor. Kriz sonrasında kooperatifimizin sağladığı kredi desteğinden yararlanmak için müracaat eden esnaflarımızın sayısı yaklaşık yüzde 50 oranında arttı. Kooperatifimize başvuran esnaf ve sanatkarlarımıza en yüksek 75 bin TL'ye kadar kredi veriyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızın aldıkları krediler ile yeni iş kurma yerine mevcut işlerini büyüttükleri görülüyor" şeklinde konuştu.

12 ayda ödenen kredilerde faiz oranının yüzde 5'e düştüğünü, 2 ve 3 yıllık faiz ödemelerinde ise yıllık kredi faizlerinin yüzde 6 olduğunu söyleyen Demirgil, "Kooperatifimiz tarafından esnaf ve sanatkarımıza verilen kredilerin bankalar tarafından verilen kredilere oranla yüzde 100 avantajlı ödeme imkanına sahip olması nedeniyle esnaflarımız tarafından daha fazla ilgi görüyor. Krize rağmen Sivaslı esnaf ve sanatkarımıza kredi kapılarını sonuna kadar açarak kredi miktarında 19 milyon 141 bin 312 TL'ye kadar ulaştık. Kooperatifimizin esnafımıza verdiği 19 milyon TL'lik kredi Sivas'ta sıcak para girişini de sağlayarak esnaf ve sanatkarımızın zor gününde derdine derman oldu. Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik düşük faizli olarak kullandırdığımız kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlarımız aldıkları krediyi 3 ay sonra ödemeye başlıyor, krediler 1, 2 ve 3 yıl vadeli 3'er aylık dönemler halinde ödeniyor. Kredi faiz oranlarında yapılan indirimle birlikte esnaf ve sanatkarımıza cazip gelen düşük faizli kredilere ilgi her geçen gün daha da artıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 13:23:00
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 13:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?