4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Sivas Fener'e konsantre

Turkcell Süper Ligi'nin 6. haftasında 4 Eylül Stadı'nda Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarına başladı. 

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde yapılan akşam antrenmanına Hakkı Hocaoğlu ile sakat olan Mehmet Yıldız, Gökhan Bozkaya ve Ertuğrul Arslan dışında tüm futbolcular katılırken, Teknik Direktör Karol Pecze, antrenman öncesi soyunma odasında futbolcularıyla kısa bir toplantı yaptı. 

Ardından kapalı sahada yapılan antrenman, yaklaşık yarım saat süren düz koşuyla başladı. Daha sonra takımı ikiye ayıran Teknik Direktör Pecze, bir gruba kısa alanda pas çalışması, diğer gruba da çift kale maç yaptırdı. 

Öte yandan, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sivasspor Genel Menajeri Bülent Uygun, Turkcell Süper Ligi'nde ilk yıllarına göre ikinci yıllarının çok zor geçtiğini ve lige şanssız başladıklarını söyledi. Bülent Uygun, kötü başlangıca rağmen Sivasspor üzerine kurulan kötü düşüncelerin yersiz olduğunu ifade ederek, "Tabi ki Sivasspor şampiyonluğa oynamıyor. Ne kadar destek, o kadar başarı gelir. Bu işler parayla oluyor. Sivasspor'un ligdeki konumu insanlara iç açıcı gelmese bile takım halinde bir mücadele veriyoruz. İki yıldır Süper Lig'de mücadele veriyoruz. İlk yıl oldukça başarılı bir dönem geçirdik. İkinci yılımızın daha zor olacağını ben söylemiştim. Şimdi bu zorlukları yaşıyoruz. Ama bu takım bu ligde kalacaktır. Taraftarların dua ve desteklerini bizden esirgememelerini istiyorum" dedi. 

Hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini de belirten Uygun, "Fenerbahçe maçı çok önemli bir maç. Maddi ve takım yönünden baktığımızda bu gün dünyanın en güçlü takımlarından bir tanesi Fenerbahçe'dir. Dolayısıyla bizim açımızdan çok zor olacak. Kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Anadolu takımlarının, 3 büyüklerle oynadıkları maçları kayıp olarak gördüklerini, ancak Sivasspor'un, bunun tam tersini düşündüğünü de dile getiren Uygun, "Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarına bütün Anadolu takımları kayıp olarak baksa da bizim için bu maçlardan çıkardığımız her puan, bize avantaj olacaktır. Zor maç olacak. Taraftarın desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu. 

Konyaspor maçında kırmızı kart gören futbolculardan takım kaptanı Hakkı, golcü futbolcu Anderson ve kaleci Petkoviç'in, Fenerbahçe maçında olmamasının kendileri için handikap olduğunu ifade eden Uygun, bu futbolcuların yerini dolduracaklarını da sözlerine ekleyerek, "Bu handikapı diğer arkadaşlarla kapatmak zorundayız. Başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Bülent Uygun, Konyaspor maçında kırmızı kart gören bu 3 futbolcuya para cezasının verileceğini de söyleyerek, "Bize üzüntü verici olay, takımda en profesyonel dediğimiz futbolcularımızın kırmızı kartla cezalı duruma düşmesidir. Maçın stresiyle ve yoğunluğuyla ilgili bazen futbolcu arkadaşlarım da hata yapabiliyor. Bu arkadaşlar hatalarının farkındalar ve ders çıkaracaklardır. Maddi yönden verilecek cezalarla da kendilerine gerekli ikazı yapmış olacağız" diye konuştu.
(İG-KÇ-MEF-ÖK-Y)
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 09:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?