6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas galibiyete kilitlendi

İntertoto kupası 3. tur ilk maçında Portekiz takımı Sporting Braga ile karşılaşacak olan Sivasspor, kendi sahasındaki ilk maçta taraftarına bir Avrupa galibiyeti daha hediye etmek istiyor. Kırmızı beyazlı futbolcular ise turu geçeceklerine inanyor.

Bu sezon tarihinde ilk kaz katıldığı İntertoto Kupası’nda ikinci turu geçerek, Portekiz temsilcisi Sporting Braga’nın rakibi olan Sivasspor, pazar günü oynanacak ilk randevu için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlk maçların her zaman zor maçlar olduğunu belirten teknik direktör Bülent Uygun, ikinci maçta turu kolay kılacak bir skor elde etmek için sahaya çıkacaklarını söyledi. Sivasspor taraftarlarına 4 Eylül Stadı’nda Grbalj maçı sonrasında bir Avrupa maçı galibiyeti daha armağan etmek istediklerini belirten Uygun, “Zor bir maç olacağının bilinci içerisindeyiz.

Ama ne olursa olsun ilk maçtan galibiyet ile ayrılmayı hedefliyoruz. Burada gol yemeden alacağımız her türlü galibiyet bize ikinci maçta tur atlamamız için büyük bir avantaj sağlayacaktır. İlk maçta rakibimizi görme ve daha iyi analiz etme şansımız olacak. Seyirci avantajımızı da iyi kullanırsak, kazanabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Takımın yavaş yavaş forma girdiğini belirten Uygun, “Önümüzde sadece Avrupa maçları değil, uzun bir lig maratonu da var. Bu nedenle iki cepheyi de gözetmek zorundayız. Evet Avrupa’da UEFA Kupası’na katılmayı çok istiyoruz. Bunun için de gerekeni yapacağız. Ama ligi de unutmamak zorundayız. Bu nedenle oyuncularımızı mümkün olduğu kadar dengeli kullanarak ligde de sorun yaşamak istemiyoruz. Çünkü geçen yıl 73 puan toplamış bir takım olarak bu yıl da önemli bir görev üstlenmemiz ve bu başarıyı tekrar etmemiz gerektiğinin farkındayız” şeklinde konuştu.

FUTBOLCULAR İNANÇLI

Sporting Braga maçının hazırlıklarını moralli bir şekilde sürdüren Sivassporlu futbolcular da ilk maçı kazandıkları takdirde turu geçeceklerine inandıklarını belirterek, “Seyircimizin önünde galip gelmek ve ikinci maç için avantaj sağlamak istiyoruz. Hedefimiz turu geçerek UEFA’ya gitmek” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 14:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?