6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas İŞGEM için çalışmalar başladı

Girişimciliği özendirmek, küçük işletmeleri destekleyerek, yerel ve bölgesel gelişmeye katkıda bulunmak ve yeni işletmelerin kurulmasını sağlamayı hedefleyen İŞGEM'in Sivas'ta kurulması için çalışmalara başlandı.

Kısa adı (İŞGEM) olan İş Geliştirme Merkezi'nin, Avrupa Birliği (AB) destekli olarak 9 ilde kurulması planlanıyor. Sivas'ın da içerisinde yer aldığı proje kapsamında KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Enstitüsü yetkililerinin katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir toplantı düzenledi.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Öztunç, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Musa Emmioğlu, Esnaf Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan, OSB Müdürü Bekir Eminoğlu'nun katıldığı toplantıda, uzmanlar İŞGEM hakkında bilgiler verdi.

Sanayi Bakanlığı tarafından yürütülen bölgesel rekabet edebilirlik operasyonel programı kapsamında tüm yatırım maliyetleri AB fonlarından karşılanacak olan İŞGEM'in Sivas'ta kurulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında tüm kurumlar mutabakata vardı. İlk etapta 3 ilde kurulacak olan İŞGEM'lerden birisinin Sivas'ta kurulması yönünde çalışmalar ve girişimler devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?