3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas kar altında

Etkili kar yağışı, Sivas'ta ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Kentte etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, özellikle şehri çevre illere bağlayan bazı karayollarındaki ulaşımda güçlük yaşanıyor.

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Sivas-Malatya kara yolunun Yağdonduran, Sivas-Erzincan kara yolunun Kızıldağ, Sivas-Tokat kara yolunun Çamlıbel ve Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli mevkilerinde ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geliyor.

Yetkililer, ekiplerin, özellikle bu mevkilerde ve yüksek kesimlerdeki yolların açık kalması için sürekli kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yaptığını belirtti ve bu güzergahlarda seyreden sürücülerin dikkatli olmalarını istediler.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle doğu'yu batı'ya bağlayan ve Gürün ilçesinden geçen Malatya–Kayseri kara yolu ile Gürün–Sivas kara yolunda da ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Yoğun kar yağışı yüzünden yolda kalan ve kayarak yoldan çıkan araçlar, trafik ekipleri ve Karayolları ekiplerince kurtarılıyor. Ekiplerinin sürekli temizleme çalışması yaptığı yolda, yoğun tipi nedeniyle aralıklarla kapanmalar meydana geliyor.

Bu bölgede zincirsiz araçların geçişine izin verilmezken, trafik ekipleri de araçlarda zincir ve çekme halatı kontrolü yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 23:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?