6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas Köftesi artık patentli

PATENTLİ SİVAS KÖFTESİ

Meşhur Sivas Köftesine Türk Patent Enstitüsü tarafından patent verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvurusu üzerine Sivas Köftesi'ne patent verildiği Resmi Gazete'de yayımlandı. 3 kuşak boyunca Sivas Köftesi yaptıklarını belirten Mehmet Usta, Sivas Köftesi'nin en önemli özelliğinin katkısız saf et olduğunu söyleyerek köfte hakkında bilgi verdi. Usta, özellikle dana eti olması, yemi doğal yem olması, hayvanın genç olması, ette sinirin ve yağ bezesi ayıklanmış olması, temiz, katkısız saf et olması, etlerin doğal besinlerle beslenmiş olması gerektiğini söyledi. Usta, köftenin pişirilmesi ve kullanılacak ocağın ve ateşin de önemli olduğunu ifade ederek, "Bunları pişirmesi de çok fonksiyonlu, ateşin derecesi de çok önemli. Parlak ateşte yapılan köfteler pek lezzetli olmaz. Ocağın yapılması, köftelerin pişirilmesi her şey köftenin lezzetine yansıyor."dedi.

Mehmet Usta kendilerinin üç kuşaktan beri Sivas Köftesi yaptığını belirterek Sivas'ın en eski köftecisi olduklarını söyledi. Usta ayrıca mesleklerinin çocuklarının da devam ettireceğini dile getirdi.

Sivas'a köfteyi yemek için Doğanşar'dan geldiklerini belirten vatandaşlar "Bu köfteyi Türkiye'nin hiçbir yerinde bulamazsınız. Biz bu köfteyi yemek için 100 kilometre uzaklıktaki Doğanşar'dan geldik. Sivas denince akıla köfte gelir" diye konuştu.

PATENTLİ SİVAS KÖFTESİ
PATENTLİ SİVAS KÖFTESİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 10:03:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 10:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?