3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas PTS ile tanışıyor!

Sivas'ta yaklaşık 3 ay önce hizmete giren MOBESE'nin ardından plaka tanıma sisteminin de başlaması için çalışmaların start aldığı bildirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan MOBESE'de incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, Sivas'ın güvenlik çalışmaları açısından Türkiye'de sayılı iller arasına girdiğini söyledi.

Dalmaz, "Geçtiğimiz yıl yapılan kısa süren çalışmalarla ülke genelindeki birçok ilden önce kamera sistemini koyduk. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın katılımı ile MOBESE'nin açılışını yaparak sistemi hayata geçirdi" dedi.

Ardından konuşan Emniyet Müdürü Yahya Bal, kent merkezinde önemli cadde ve kavşaklarda 60'ın üzerinde sabitlenmiş kamera sistemi olduğunu belirterek, "Kablo ile yapılan bağlantıların yanında, bazı noktalara da seyyar olarak kamera konuldu.Bunlar her istenilen noktalardan MOBESE merkezine direkt olarak canlı görüntü aktarıyor" dedi.

Kamera sisteminin son 3 ayda önemli sonuçlar verdiğini de belirten Bal, "Özellikle kent merkezinde halkın kalabalık ve yoğun olduğu bölgelerde suç oranı yüzde 35 kadar azaldı. Aynı şekilde trafik kuralları ihlali konusunda da azalmalar oldu" dedi.
Plaka tanıma sisteminin de çalışmalarına başlanacağını söyleyen Bal, "Birçok ülkede kullanılan ve insan ile zaman tasarrufu sağlayarak, plaka sorgulaması yapabilen ve plakalar hakkında bilgi aktaran plaka tanıma sisteminin altyapısı oluşturuldu. Çok kısa süre içerisinde bu sistem de devreye girecek. Kentin 3 giriş noktasına konulacak olan bu sistemde hangi araç ne zaman hangi yoldan kente girdi ve ne zaman çıkış yaptığı konusunda anında bilgi alınabilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 15:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 1.01.2009 18:56:58

güvenlik açısından gerekli bir sistem olduğunu düşünüyorum. suç oranının çok aşağılara çekilmesine kstkı sağlayacak bir sistem olacağını düşünüyüorum.