5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Sivas şehidine ağlıyor

VATANİ görevini yaptığı Hakkari Çukurca’da teröristlerce yerleştirilen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen Serdar Şimşek’in Sivas’ın Zara ilçesinde bulunan yakınları acı haberle sarsıldı. Cemevi'nde toplanan yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu.


İstanbul’a 4 yıl önce göç eden 4 çocuklu Erdoğan ve Nazlı Şimşek çiftinin 3’üncü çocukları olan 20 yaşındaki 1987/1 tertip jandarma er Serdar Şimşek, askerliğinin 5’inci ayında şehit düştü. Hakkari Çukurca’da bulunan 4’üncü Sınır Tabur Komutanlığı’nda vatani görevini yapan Şimşek, dün akşam Çukurca- Susuzyer’de mevzi görevine giderken, töreristlerce yerleştirilen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düştü.

Şehidin Sivas’ın Zara ilçesinde bulunan yakınları acı haberle sarsıldı. İlçe merkezinde yaşayan şehidin dedesi 65 yaşındaki Şahin Şimşek ile babaannesi Arife Şimşek gözyaşlarına boğuldu. Torunu ile en son 1 ay önce telefonda görüştüğünü anlatan dede Şahin Şimşek, “Yerinden memnun olduğunu ve har hangi bir sıkıntısı bulunmadığını söylemişti. Böyle olacağını hiç bilemedik” dedi. Bazı şehit yakınları ise, her gün askerlerin şehit düştüğünü belirterek gerekli önlemlerin alınmamasına tepki gösterdi.

CEMEVİ'NDE TOPLANDILAR

Zara ilçesine acı haberin ulaşmasının ardından, şehit er Serdar Şimşek’in yakınları, köylüleri ve komşuları ilçe merkezinde bulunan Cemevi'nde bir araya gelerek ağıtlar yaktı. Şehit erin cenazesinin yarın Zara ilçe merkezine getirilecegi ve burada düzenlenecek olan askeri törenin ardından ilçe şehitliğinde topraga verilecegi belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 15:59:27
Güncelleme :18 Temmuz 2007 Çarşamba 16:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEM ÖZER IP: 88.240.193.xxx Tarih : 27.10.2007 20:15:06

Şihit olan erimiz benim kuzenimdi inanın siz orda olsay dınız bizim yakarışlarımızı görürdünüz ve anlardınız herkez ölür ama şehitler ölmez ve ben Serdar abim çin bir şihir yazdım onuda buraya yazıcam bunu unutmayın şehiler ölmez vatan bölünmez analar ağlar anarşistler üzülmez GÖZLERİM HEP AĞLIYOR ATAM BURDAN GİTTİĞİNDE ELLERİM HEP TUTUŞUR BAYRAĞIMI DİKMEDİKÇE ANALAR HEP AĞLAR ÇOCUKLARININ ŞEHİTLİĞİNDE BEN HEP AĞLARIM BİR ŞEHİT BİLE VERDİĞİMİZ DE HAKKARİ DAĞLICADA ANASI HEP AĞLADI İSTANBULDA ÇOCUĞUNUN ŞEHİT OLDUHUNA GÖZLER HEP ARIYOR SERDAR ABİMİ SİVAS TA CEM ÖZER KAHROLSUN PKK PKK KAHROLSUN