5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Sivas son anda boyun eğdi

Şampiyonluk kovalayan Beşiktaş, ecel terleri döktüğü Sivas deplasmanında İbrahim Akın'ın 90+2'deki golüyle kanatlandı. Şimdi gözler saat 19.00'da başlayacak F.Bahçe-Denizlispor maçında.

Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi eleyerek moral bulan Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor'u son dakika golüyle 1-0 mağlup etti.

Galibiyeti getiren isim olan İbrahim Akın, kendisini kadro dışı bırakan Tigana ve Beşiktaş yönetimine en büyük hediyeyi verdi.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

Liderin takipçisi Beşiktaş'ın zorlu Sivasspor maçı, hakem Cem Deda'nın çalan düdüğü ile Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı.

4. dakikada Mehmet Yıldız'ın kaleyi direk karşıdan gören yerden sert şutunda top Runje'nin üzerine gitti.

9. dakikada Beşiktaş savunmasının uzaklaştırmak istediği top mehmet Yıldız'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun içeriye pasında Balili'nin bekletmeden vuruşunda kaleci Runje gole izin vermedi.

26. dakikada Nobre, hava topu mücadelesinde sakatlandı. Saha kenarına alınan ve travma geçirdiği öğrenilen Brezilyalı oyuncu, doktorun 'oynayamazsın' uyarısına rağmen maça devam etmek istediğini söyledi.

31. dakikada Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, savunmanın sağ tarafında oynayan Mustafa Doğan'ın yerine Ali Tandoğan'ı oyuna aldı.


İlk yarının son dakikasında hakeme itiraz eden Sivassporlu Mehmet Yıldız, maçın ilk sarı kartını gördü.

Şampiyonluk kovalayan Beşiktaş, ilk yarıda aradığı golü bulamadı.

50. dakikada Bobo'nun aşırtma pasına hareketlenen Nobre, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Petkoviç, Brezilyalı oyuncudan önce topa sahip oldu.

57. dakikada Ricardinho'nun soldan ortasında altıpas çizgisi üzerindeki Bobo'nun kafa vuruşunda top direğin dibinden dışarı çıktı.

64. dakikada Mehmet Yıldız, çizgi üzerine yetiştiği topu içeriye ortaladı. Sevet'in muhteşem kafa vuruşunda Runje parmaklarının ucuyla gole izin vermedi.

73. dakikada Sivasspor'un soldan kulandığı köşe atışında Mehmet Yıldız'ın kafa vuruşu kısa düştü. İlhan önünde kalan topu ağlara gönderdi. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

83. dakikada Ricardinho'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleciyi geçen top direkten döndü.

90+2. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan İbrahim Akın'ın plase vuruşunda top ağlara gitti: 1-0

SİVASSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Cem Deda, Bahattin Duran, Muhittin Gürses
Sivasspor: Petkoviç, Servet, Murat Sözgelmez, Colosimo, Hayrettin (Dk. 90+3 Hasan), Cem Can, Yasir, İlhan (Dk. 82 Serdar), Gürhan, Balili, Mehmet Yıldız
Beşiktaş: Runje, Mustafa Doğan (Dk. 31 Ali Tandoğan), İbrahim Toraman, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Serdar Kurtuluş, Mehmet Sedef, Ricardinho, Burak (Dk. 83 Gökhan Güleç), Bobo, Nobre (Dk. 67 İbrahim Akın)
Sarı kartlar: Dk. 44 Mehmet Yıldız, Dk. 66 Colosimo, Dk. 90 Balili (Sivasspor) Dk. 62 İbrahim Üzülmez, Dk. 69 Gökhan Zan (Beşiktaş)
Gol: Dk. 90+2 İbrahim Akın

NOTLAR

MAÇA BÜYÜK İLGİ


Sonucu şampiyonluk yarışını önemli derecede etkileyecek maça, sağanak yağışa rağmen Sivaslı futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 17 bin seyirci kapasiteli stadyum, güvenlik amacıyla boş bırakılan kısım dışında tamamen doldu.

Beşiktaş'ı da Sivas'ın yanı sıra çevre iller Tokat ve Kayseri'den gelen siyah-beyazlı taraftarlar, Sivas deplasmanında yalnız bırakmadı. Havuz tarafı kale arkası tribününün sağ kısmında yerini alan yaklaşık 1000 civarındaki Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarına sevgi gösterisinde bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar, Sivaslı olan İbrahim Toraman'ı tribünlere çağırarak alkışladı.

Maç öncesinde, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Sivasspor'un eski futbolcusu ve genel kaptanı Ümit Gönülalan için saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada Sivassporlu taraftarlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” tezahüratı yaparken, Beşiktaşlı taraftarlar buna alkışlarla karşılık verdi.

DELGADO VE KORAY KADRODA YOK

Fransız teknik adam Tigana, Fenerbahçe ile oynanan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında aldığı darbe nedeniyle sağ ayak bileğinde ödem ve ağrı meydana gelen Arjantinli yıldız Delgado ile sakatlığı bulunan Koray Avcı'yı İstanbul'da bıraktı.

Sarı kart cezalısı Cem Baki'nin de forma giymediği maçta Tigana, Runje, Mustafa Doğan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Mehmet Sedef, Serdar Kurtuluş, Burak, Ricardinho, Nobre, Bobo 11'ini sahaya sürdü. Bu arada, affedildikten sonra ilk kez maç kadrosuna dahil edilen İbrahim Akın, yedekler arasında oturdu.

Ali Güneş'i de Sivas'a getirmeyen Tigana, maç kadrosunda yer alan Ali Tandoğan, Gökhan Güleç, Fahri Tatar gibi önemli isimlere de ilk 11'de şans vermedi.

PETKOVİÇ KALEDE

Sivasspor'da ise sakatlığı bulunan Fransergio ve Gökhan Bozkaya bu zorlu maçın kadrosunda yer almadı. Uzun bir süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Petkoviç ise bu zorlu maçta kalesini korudu.

Savunmada Servet Çetin-Murat Sözgelmez ikilisini oynatan Uygun, orta alanda Cem Can, Hayrettin, Gürhan, Yasir, İlhan, Colosimo'ya forma verirken, forvette ise Pini Felix Balili-Mehmet Yıldız ikilisini oynattı.

125 BASIN MENSUBU AKREDİTE OLDU

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, Belediye Başkanı Sami Aydın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile her iki kulübün yöneticilerinin izlediği karşılaşmayı ulusal ve yerel basın kuruluşlarından 38'i foto muhabiri olmak üzere toplam 125 basın mensubu takip etti.

Karşılaşma öncesinde PAF takımlar arasında oynanan maç, Sivasspor'un 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Sivasspor'un gollerini 35. ve 65. dakikalarda Fikret attı. 

ŞİMDİ GÖZLER KANARYA-HOROZ KAPIŞMASINDA
Beşiktaş zorlu Sivas deplasmanından 3 puan çıkardı ve maç fazlasıyla F.Bahçe ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Fenerbahçe ise bu akşam saat 19.00'da geçen sezon son saniyede kendisini şampiyonluktan eden Denizlispor'u konuk edecek. Sar lacivertlilerin olası puan kaybında, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş-F.Bahçe derbisi nefesleri kesecek.



F.BAHÇE
Serdar, Serkan, Önder, Edu, Uğur, Tuncay, Aurelio, Deniz, Tümer, Alex, Kezman
DENİZLİ
Souleymanou, Bülent, Kratochvil, Erman, Ahmet, F.Egedik, Abraham, İbrahim Ege, Moreira, Yusuf, Adriano


Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak maçta hakem Hüseyin Göçek düdük çalacak. F.Bahçe’de Lugano ve Ümit cezalı oldukları için forma giyemeyecek. Sakatlığı devam eden Appiah’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Denizlispor’da ise İbrahim Çelik sakat, Serhat cezalı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2007 Pazar 18:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.226.224.xxx Tarih : 6.05.2007 12:31:57
Bir kaç haftadır Sivasspor oynuyor puanları rakip takımlar alıyor... Ne demeli buna bilmiyorum. Sivassporun şansı dönecek. www.haber58.com olarak Sivasspora başarılar diliyorum. HABER58