6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas Türkiye'nin en huzurlu kenti oluyor

Sivas genelinde polis ve jandarma mıntıkalarında 2004 yılı içinde işlenilen suçlarda önceki yıla göre düşüş yaşandığı, diğer illere göre Sivas’ın en huzurlu kentler arasında ilk sıralara çıktığı bildirildi.

Sivas Valisi Hasan Canpolat başkanlığında mahalle ve köy muhtarlarıyla yapılan toplantıda 2004 yılı değerlendirmesini yapan İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Agah Dolay, önceki senelere göre Sivas’ta mala ve insana karşı işlenilen suç oranlarının düştüğünü söyledi.

Toplantıda ilk olarak açıklama yapan Emniyet Müdürü Bal, istatistiklerde şahsa karşı yapılan suçlarda yüzde 2’lik artışın gözlendiğini, mala karşı yapılan suçlarda ise yüzde 13 azalma yaşandığını söyleyerek, "2003 yılında şahsa karşı bin 683 olay yaşandı. 2004 yılında ise bin 712 suç işlenerek, bir önceki yıla göre şahsa karşı yapılan suçlarda yüzde 2’lik artış gözlendi. Mala karşı işlenilen suç oranlarında ise 2003 yılında 725 olay vuku bulurken, 2004 yılında 262 olay gerçekleşti.

Önceki yıla göre mala karşı işlenilen suç oranında yüzde 13’lük azalma gözlendi. Şahsa karşı işlenen suçların başında ise alkolün neden olduğu ortaya çıktı" dedi. Bal, Sivas’ın diğer suçlara göre güvenli kentlerin başında geldiğini ifade ederek, "Gasp ve kapkaç gibi olaylar ilimizde pek yaşanmıyor. Diğer konularda ise yapılan araştırmalarda, kent merkezinde 24 madde bağımlısı çocuğun olduğu tespit edildi. Bunlar sürekli kontrol edilerek, ailelerine teslim ediliyor. Bu konuyla ilgili olarak madde bağımlısı olan çocukların tiner kullanmadığı, uhu ve bally gibi uyuşturucu madde kullandıkları da tespit edilirken, bunların çeteleşme, gasp ve kapkaça karşı eğilimlerinin olmadığı anlaşıldı" şeklinde konuştu.


 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 16:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?