7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas'a 2. OSB kuruluyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, sanayileşme sürecinde önemli gelişmeler yaşayan Sivas'ta 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulacağı müjdesini verdi.

Yıldırım, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, demir çelik işletmeleri içerisinde yer alan arazinin 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Sivas Özel İdaresi’ne devredildiğini açıkladı.

Yıldırım, “STSO'nun belirlediği hedef ve vizyonu içerisinde yer alan ve 5 yıldır ısrarla talep ve takip edilen 2. OSB’nin kurulması yönündeki çalışmalar nihayet sonuçlandı. Doğalgaz ve demiryolu hattı başta olmak üzere altyapısı tamamlanmış olan 850 hektarlık alanda 2. OSB kurulacak. 1. OSB’de yaşanan yoğun talebin ardından 2. OSB ile Sivas büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Teşvik Yasası kapsamında ilimiz yerli ve yabancı yatırımların yeni rotası haline gelmiş. Sivas'ın cazip şartları ve mevcut potansiyelleri ile teşvik yasası girişimciler için oldukça karlı bir ortam hazırlamıştır. Müteşebbislerimizde kendilerine sunulan bu cazip şartları değerlendirerek, Sivas'ı teşvik de ve yatırımlarda birinci seçmiştir. 34 fabrikanın bulunduğu ilimizde teşvik yasası ile 80 fabrika üretim yapmaya başlamıştır. 162 girişimcinin yatırım kararı aldığı kentimizde 388 bin 247 YTL'lik yatırım hacmi oluşmuş ve 4 bin 194 kişiye istihdam sağlanmıştır. İhracat rakamımızda 15 bin dolardan 95 binde dolara çıkmıştır. Gelişen sanayimiz karşısında Sivas-Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi olarak seçilmiş alan içerisinde mülkiyeti Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş.'ye ait arazide 2. Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişiliğine bedelsiz devri hususunda, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yapmış olduğumuz girişimler olumlu sonuç vermiştir. Söz konusu arazi 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacıyla İl Özel İdaremize devredilmiştir. Altyapısı hazır ve tren yolu güzergahında olan bölgemiz kısa sürede yeni yatırımlara ev sahipliği yapacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:06:11
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 18:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?