6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas'a 208 m. uzunluğunda köprü

Sivas'ın Kızılırmak ile sınırı kesişen Karşıya mahallesine ulaşımın daha rahat sağlanması için 208 metre uzunluğunda ve 11,5 metre genişliğinde bir köprünün yapılacağı açıklandı.

Karşıyaka Köprüsü ismi verilecek olan köprünün 12 Haziran 2008 Perşembe günü temelinin atılacağı belirtildi. Açıklamalarda bulunan Vali Veysel Dalmaz, bölgeye büyük canlılık getirecek köprünün, 208 metre uzunluğunda ve 11 buçuk metre genişliğinde olacağını söyledi.

Dalmaz, "2 milyon 858 bin YTL'ye mal olması planlanan ve galericiler sitesinin alt kısmında Kızılırmak üzerinde yapımına başlanılacak köprünün yaklaşık bir yıl içerisinde bitirilecek. Esenyurt ve Karşıyaka mahallelerini şehir merkezine bağlayacak yeni köprünün hizmete açılmasının ardından, eski tarihi köprünün etrafında gerekli çevre düzenleme çalışmaları yapılarak rekreasyon alanı olarak kullanılacak" dedi.

Vali Dalmaz, temeli atılacak yeni köprünün bölgeye yeni bir görünüm ve canlılık kazandıracağını ifade ederek köprünün temel atma törenine bütün vatandaşları davet etti.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 10:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?