6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas'a bayram hediyesi

Atık Su Arıtma Projesi için müşavir firma olan Alman Gauf ve Türk Alter Ortaklığı ile Sivas Belediye Başkanlığının projenin bitirilmesi konusunda protokol imzalandığı bildirildi.

Belediye Başkanlığı’nda yapılan protokol imzalama töreninde, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Kadir Kandemir, Sibeski yetkilileri ve Alter Firması Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri Genel Müdürü Atilla Özdikmen hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan müşavir firma Genel Müdürü Atilla Özdikmen, büyük bir projeye imza atmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise "Sivas’a bayram hediyesi olabilecek büyük bir projeye imza atıyoruz. Ancak bu bir altyapı projesidir. Altyapı çalışması yapmak zor iştir ve çevreye rahatsızlık verir. Bu nedenle şimdiden tüm hemşerilerimden özür diliyorum" dedi.

İhale süreci tamamlandıktan sonra projenin Haziran 2005 tarihinde başlanması hedefleniyor.
Üç yılı aşkın bir süredir müzakerelere devam eden, Atık Su Arıtma Projesi için 28 Mart Seçimlerinden sonra hız verilerek, geçtiğimiz ay Hazine ile ikraz anlaşması yapılmıştı.
Toplam 25.5 milyon Euro’luk maliyeti olan projenin, 4 milyon Euro’su Sivas Belediyesinin öz kaynaklarından, geriye kalan 21.5 milyon Euro’luk bölüm ise Alman Kalkınma Bankası KFW ve Avrupa Yatırım Bankası AYB’den karşılanacak.

Atık su Arıtma Projesi’nin içerisinde, biyolojik arıtma tesisi, kanalizasyon ve içme suyu projesi rehabilitasyonu ve yağmur suyu hatları yapımı yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 14:42:47
Güncelleme :23 Ocak 2005 Pazar 14:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?