7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas'a Kültür turları başlatılacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım, önceki hafta Sivas'a gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyesi turizm firmaları, üç günlük gezi ve inceleme programı neticesinde bir ilke imza atmaya hazırlandıklarını belirterek, “Türkiye'nin önemli turizm acentelerinden Jolly Tours'un 'Atatürk'ün Ayak İzleri' projesiyle Sivas'a kültür turu başlatacak” dedi.

Açıklamalarda bulunan Yıldırım, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle marka turizm kentleri arasında yer alan Sivas'ın özellikle cumhuriyet turizmi ile ön plana çıkacağını söyledi.

Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas'ın tarih ve kültür turizmi açısından önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Turizm acentelerimize üç günlük gezi programlarında Sivas'ı anlattık. Kendilerine doğal ve tarihi güzelliklerimiz karşısında hayranlıklarını iç turizme kazandırma karar verdiler. İlk olarak Jolly Tours, 'Atatürk'ün Ayak İzleri' projesiyle Sivas'a turist getirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında Samsun, Amasya, Tokat, Sivas ile kentte bulunan kongre binası, Gök Medrese, Kangal ilçesindeki Atatürk Evi, Divriği Ulu Cami, Çorum Hattusas, Anıtkabir ve eski meclisi kapsayan gezi turu 6 gün sürecek. Gezinin 3. gününde Sivas'a gelecek olan yerli turistler Sivas Kongresi’nin gerçekleştirildiği binayı ve Etnografya Müzesi’ni gezecek. Gök Medrese, Çifte Minareli Medrese, Şifaiye Medresesi, Taşhan, Ulu Cami ve İsmet İnönü Konağı sırasıyla ziyaret edilecek. Akşam yemeği ve konaklama Sivas'ta yapılacak. 4. günde ise Divriği Ulu Camii ve Şifahanesi gezilecek. Ardından Kangal Balıklı Kaplıcası gezilecek. Akşam yemeği ve konaklama Sivas'ta yapılacak. Odamızın ev sahipliğinde gerçekleştirdiği bu gezi ve sonrasında gelen sevindirici haber, turizm sektörünün gelişmesi ve Sivas'ın tanıtılması açısından büyük önem taşıyor" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?