7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas'a Rehabilite Merkezi isteği

Sivas Yeni Nesil Rehabilite Aileleriyle İletişim ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Bağdat Kılıç, Sivas'ta mutlaka bir rehabilite merkezinin kurulmasının şart olduğunu söyledi.

Sivas'taki engelli aileler hakkında incelemelerde ve tespitlerde bulunan Bağdat Kılıç, Menderes Caddesi üzerinde ikamet eden akli dengesi yerinde olmayan anne ile kızın kaldığı evi ziyaret etti. Ailenin sıkıntıları hakkında .ilgi aldığını ifade eden Kılıç, devletten sakatlık maaşı alan ailenin bakımsız olduğunu söyledi.

Akli dengesi olmadığı için düzensiz bir hayat sürdürdüklerini vurgulayan Kılıç, anne ile kızının çiğ yemek yediklerini, yıllardır banyo yapmadıklarını iddia etti.
Bu türlü ailelerin Sivas'ta çok olduğunu da sözlerine ekleyen Bağdat Kılıç, Sivas'a mutlaka bir rehabilite merkezinin yapılması gerektiğini savundu.

İki yıl önce engelliler etkinliğinde Sivas Valisi'nin kendilerine söz verdiğini ancak hiçbir sonuç çıkmadığını sözlerine ekleyen Kılıç, "Sayın valimiz bize söz vermişti. Ama iki yıldır hiçbir şey yapılmadı. Sivas'ta bu türlü aileler çok. Türkiye'de 6 ilde rehabilite merkezi yok. Bunlardan biri de Sivas. Sivas’a en azından 100 yataklı bir rehabilite merkezi istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?