19
Nisan
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'a veda ettiler!

Kazakistan Üniversitesi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından yapılan protokol çerçevesinde CÜ'ye yüksek lisans yapmak için gelen Kazakistan'lı misafirler 15 günlük eğitimlerini tamamladılar.

İlahiyat Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller MYO, yaptıkları eğitimlerin ardından öğrenciler, sertifikalarını aldılar. Kazakistan'lı öğrenciler için Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sosyal Tesislerinde sertifika töreni ve veda yemeği düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak, Yabancı Diller YO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Demiröz katıldı.

Törende Rektör Prof. Dr. Kocacık dost ve kardeş ülke olan Kazakistan'lı öğrencileri Cumhuriyet Üniversitesi'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra protokol çerçevesinde işbirliğin giderek artacağını sözlerine ekledi.
Öğrenciler adına konuşan Ulpetay Niyetbay ve Batima Kunçekeyava ise Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi'nden çok etkilendiklerini ifade ederek en kısa zamanda Sivas'a tekrar geleceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'a Kazakistan ünlü yöresel kıyafeti Çapan'ı giydirerek hediye etti. Öğrencilere sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Şahbudak ve Yabancı Diller YO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Demiröz takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2013 Salı 15:29:58
Güncelleme :7 Mayıs 2013 Salı 15:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?