3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'a yeni bir Şehitler Müzesi daha

Sivas'ta Yukarı Tekke Kent Mezarlığı'nın yanındaki şehitlikte yaptırılan Şehitler Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sivas Şube Başkanı Mustafa Hızal, "Başka acılar yaşanmaması için bu müzeyi yaptık. Şehit aileleri buraya şehitlerin kanlı kıyafetlerini getirdiler. Sayın valimize ve Milli Savunma Teşkilatı'na bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Vali Veysel Dalmaz ise, "Onlar canlarıyla, başlarıyla mücadele ettiler. Bundan sonra sadece bir günde değil her durumda, her ortamda şehitlerimizi ve gazilerimizi anmalıyız. Şehit aileleri çok sevdiklerini kaybetmenin acısı içindeler, ancak şehit kardeşi, ağabeyi, yakını olmak çok büyük bir gururdur. Onların kanı kurumamış elbiselerinin müzelerini açıyoruz. Şehitliğin, gaziliğin ne olduğunu çocuklarımıza anlatmalı, benimsetmeliyiz. Şehit yakınları süklüm büklüm değil, gururla dolaşmalıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehitler Müzesi Sivas'ın bir simgesi haline geldi" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eski Sivas Valisi Hasan Canpolat'ın müze açılışı için gönderdikleri mesajlar okunarak, müzenin açılışı yapıldı.

Açılıştan sonra Vali Dalmaz, Şehitler Müzesi ziyaretçi defterini imzalayarak şehit mezarlarına karanfil bıraktı.Yukarı Tekke Kent Mezarlığı'ndaki şehitlikte yaptırılan Şehitler Müzesi'nde, Sivaslı şehitlerin kişisel ve özel eşyaları sergileniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?