3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'ın gururu oldular

Burdur'da düzenlenen halk oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olan Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu ekibi, Sivas'ta coşkuyla karşılandı.

Elazığ'da yapılan grup birinciliğinde iki dalda birinci olan Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu, başarısını Türkiye finalinde de sürdürdü. Burdur'da yapılan ve bölge birincilerinin katıldığı yarışmada, Sivas'tan Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi birinci oldu.

Okul Müdürü Hasan Koçak, sorumlu öğretmen Sadettin Yılmaz, halk oyunları eğitmeni Sedat Yavan ile birlikte Burdur iline giden ekibe, Burdur'da yaşayan Sivaslılar ve öğrenci velileri de destek verdi. Yarışmanın ardından Sivas'a dönen halk oyunları ekibi, okulda coşkuyla karşılandı.

Burada bir açıklama yapan Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okul Müdürü Hasan Koçak, Türkiye birincisi olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Okul olarak sosyal ve kültürel alanlarda yapılan etkinliklere büyük önem verdiklerini vurgulayan Koçak, "Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu olarak geçtiğimiz yıllarda da Türkiye finaline katılmıştık. Ancak bazı şansızlıklarımız nedeniyle birinci olamadık. Bu sene ise ekiplerimiz yarışmaya daha iyi hazırlandılar ve bu başarıyı elde ettik. İnşallah ikinci ekibimizde Türkiye birincisi olmak için mücadele edecek" dedi.

Okul Müdürü Hasan Koçak, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı okul yöneticilerine, okul aile birliğine, sorumlu öğretmenlere, eğitmenlere, davul-zurna ekibine, halk oyunları ekibi ve özellikle Burdur'a kadar gelen velilere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 95.65.153.xxx Tarih : 19.05.2009 11:57:38

zaten sivas denince akla da halk oyunları ile aşıklık geleneği gelmiyormu. haber58.com olarak başarılarınız daim olsun arslanlarım