3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'ın yeni valisi göreve başladı

Son valiler kararnamesiyle Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'ndan Sivas Valiliği'ne atanan Ali Kolat, Sivas'taki görevine başladı.

İstanbul'dan tarifeli uçakla eşi İlksen Kolat ile birlikte Sivas'a gelen Vali Ali Kolat, hükümet konağı önünde protokol ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Protokol ve vatandaşlarla selamlaşan Vali Kolat, daha sonra yeni makamına geçti.

Sivas'ın geçmişi, tarihi ve insanları ile çok özel bir yeri olduğunu belirten Vali Ali Kolat, görev süresi boyunca gönül huzuru içinde, dostluk ve saygı ile Sivas'a ve Sivas halkına hizmet edeceklerini söyledi. Katılımcı bir yönetim anlayışı ile görevlerini sürdüreceklerini ifade eden Vali Kolat, “Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleriyle, adliyesi ve askeriyesi ile özellikle vatandaşlarla birlikte ekip olarak çalışacağız. Son yıllarda katılımcı yönetim şekli yaygınlaştı. Tepeden inme emirler yerine herkesle istişare ederek, herkesin görüşünü alarak, herkese açık olarak katılımcı bir yol ile hizmet edeceğiz” dedi.

Valilerin asıl görevinin halkın huzur ve asayişini sağlamak olduğunu belirten Vali Ali Kolat, “Valilerin birinci görevi huzur ve asayişi sağlamaktır. Asayişin yanında ekonomik ve sosyal görevlerimiz de vardır. Özellikle insanımızın sıkıntılarını paylaşarak bu sıkıntılara sosyal çözümler bulmaya azim ve kararlılıkla gayret edeceğiz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?