7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivaslı çocuklar TBMM'de

Ankara'da gerçekleştirilen 9. Ulusal Çocuk Formu'na katılan Sivaslı çocuklar, TBMM'yi ziyaret etti.

Sivas Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ankara'da yapılan ve her ilden 1 kız, 1 erkek ile 1 il yetişkin temsilcisinin yer aldığı 9. Ulusal Çocuk Formu'na Sivas'tan ise İl Çocuk Hakları yetişkin temsilcisi Hasan Coşkun ve il çocuk temsilcileri Duygu Köseoğlu ve Abdullah Kırankaya'nın katıldığı belirtildi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle 81 ilden gelen temsilcilerin TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Çocuk Hakları Komisyonu üyesi milletvekilleri, UNICEF Türkiye Temsilcisi ve SHÇEK yetkilileriyle TBMM'de bir araya geldiği ifade edilen açıklamada, Köksal Toptan tarafından Çocuk Hakları Sergisi açılışının da yapıldığı kaydedildi. Sergide Sivas için açılan stanttın Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından ziyaret edildiği kaydedildi.

İl temsilcilerinin bölge milletvekillerini de ziyaret ederek çocuk hakları çalışmaları hakkında bilgi verdikleri ifade edilen açıklamada, tüm çocukların ve il temsilcilerinin SHÇEK yetkilileriyle birlikte meclis oturumunu izlediği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 20:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?