6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivaslı kadınlar bu işi başardı

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma-yazma kursuna katılan 35 kadından başarılı olan ve okuma-yazmayı öğrenen 29 bayan, Vali Hasan Canpolat’dan okur yazar belgelerini aldılar.

Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu’nda yapılan törene; Vali Hasan Canpolat, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, bazı daire müdürleri ile kursa katılan kadınlar katıldı.

Törenlerde ilk olarak kursiyerler adına konuşan Gülseren Küçük, daha önceleri okuma bilmediği için acı çektiğini belirterek, "Gittiğimiz her yerde okuma bilmememiz problem oluyordu. Ancak bu acımız, bize verilen kurslarla son buldu. Bunu yaşamayan bilemez. Şimdi okuyor ve yazıyoruz. Bundan sonra devlet büyüklerimizden ikinci aşama eğitim verilmesini istiyoruz" dedi.

Ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu ise, Türkiye’de okuma ve yazma bilen kadın sayısını düşük olduğuna dikkat çekerek, "Bizler eğitim seviyesini yükseltmek için çalışıyoruz. 25 Ekim 2004 tarihinde başlayan ve 106 saat süren okuma-yazma eğitiminin sonuna geldi. Bugün 29 insanımızın okuma ve yazmasını öğrenmesine şahit olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak ülke genelinde özellikle bayanlarda bu sayı bizleri üzüyor" şeklinde konuştu.

Vali Hasan Canpolat ise, eğitimin önemine değinerek, "Tek bacakla pek ileri gidilmez. İleri gitmek için iki bacağı kullanmak gerekir. Bunu başarmak için de erkeklerde olduğu kadar kadınların da eğitim alması gerekir. Sizler bugün çok büyük bir iş başardınız. Bizler eğitim seviyesini yükseltmek isterken, hem buna katkı sağladınız hem de okuma-yazma bilmeyen insanlara ulaşmamıza katkı sağladınız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 29 kursiyere okur-yazar belgesi Vali Canpolat tarafından verilirken, kursiyerlere belge yanında Sivas’ı tanıtan kitaplar ile CD ve yazma tabir edilen el yapma başörtüsü hediye edildi.

Belge ve hediyelerini alan kursiyerler arasında en yaşlı öğrenci olan Zehra Cellat (73), çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Bu güne kadar çok zorluk çektim. Okumayı öğrendikten sonra hastaneye gittim ve okumam sayesinden kimseden yardım almayarak, işimi hallettim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 16:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?