3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivaslı Şehit Ailleri'nden, 'Eve Dönü Yasası'na tepki !

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, "Eve Dönüş Yasası"nın hiçbir olumlu sonuç vermediğini söyledi.

Hızal, 1 Aralık 2003 tarihinde Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan olaylarda biri uzman Çavuş 2 Sivaslı şehit verilmesinin herkesi üzdüğünü söyledi. Hızal şöyle konuştu:

"Ülkemizde faaliyet göstermeye çalışan ve bu güzel ülkeyi bölme hayaline kapılmış bölücü örgütler çirkin yüzünü Mardin ve Diyarbakır’da bir kez daha göstererek, bizleri bir kez daha yasa boğmuştur. 1 Aralık 2003 tarihinde Mardin’in Nusaybin İlçesi Midyat Karayolu’nda, operasyon görevine gitmekte olan askeri aracın bölücü terör örgütleri mensuplarınca yola döşenen mayına aracın çarpması sonucu şehit olan Jandarma Komando er Nuh Kaya 3 Aralık 2003 tarihinde memleketi Koyulhisar İlçesi Kayaören Köyü’nde toprağa verilmiştir. Yine aynı tarihte Diyarbakır’ın Hani İlçesi kırsalında bölücü terör örgütlerine yönelik icra edilen operasyon esnasında 3 ayık evli Piyade Uzman Çavuş Engin Kılıç, 2 Aralık 203 tarihinde memleketi İmranlı İlçesi Yukarıçulha Köyü’nde toprağa verilmiştir. Toprağa verdiğimiz şehitlerimiz, tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi, biz Şehit Aileleri ve Gazilerini de derinden üzmüştür" dedi.

"Yasa olumlu sonuç vermedi"

Mevcut hükümet tarafından çıkarılan "Eve Dönüş Yasası"nın olumlu bir sonuç vermediğini ileri süren Hızal, "’Eve Dönüş Yasası’ gibi af niteliği taşıyan yasaların çıkmasına rağmen, terör örgütleri eylemlerine hiçbir zaman son vermemişlerdir. Çıkarılan bu yasaların ülkemize hiçbir faydası olmamıştır. Aksine, terör örgütleri eylemlerine devam etmekte, gözü yaşlı analar, babalar, evlatlar, eşler ve kardeşler bırakmaktadır. Buradan devlet büyüklerimizi bu konularda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Türk milletinin ve ordusunun başı sağ olsun. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun" diye konuştu.

İSMAİL GÜNEŞ-SİVAS (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?