3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivaslılar sokağa döküldü

SİVAS'TA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sokağa dökülen 2 bin kişi, teröre lanet yağdırdı.

Suşehri Ülkü Ocakları tarafından organize edilen terörü protesto yürüyüşünde; "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir", "Askere uzanan eller kırılsın", "İmralı Apo'ya mezar olacak" gibi sloganlarla terör lanetlendi.

Suşehri Ticaret Lisesi önünden Ülkü Ocakları binası önüne kadar yapılan terörü protesto yürüyüşüne, vatandaşlar ve esnaf da iş yerlerine ve evlerine astıkları Türk bayrakları ile destek verdi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş sonrası, Suşehri Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Aydoğdu bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:

"Aziz şehitlerimizin canları pahasına kurduğu ve koruduğu ülkemize yönelik her türlü saldırının, tehdidin, içeriden kaynaklanan ihanetlerin, dışarıdan destekli senaryoların karşısında dimdik ayakta duracağız. Aziz milletin varlığına kasteden şer odaklarına karşı verilecek ağır cevabımızın kaynağı, Türk'ün şerefli mazisinden ve bu cevabın tavrı da Türk'ün asaletinden bizlere mirastır. Gerekirse misli ile verilecek olan bu cevap hakkı tarafımızca saklıdır. Kürt, Türk'ün öz ve öz kardeşidir. Bu kardeşlik

baki kalacaktır. Terör sorunu Kürt sorunu gibi gösterilmekte ve Kürtlerle milletimizin sorunları varmış gibi lanse edilmektedir. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Sakın bu ayak oyunlarına gelmeyin. Aziz şehitlerimizin gözü yaşlı ailelerine Yüce Allah'tan sabırlar diliyoruz. Gerçekleşen bu kalleş saldırı kanlı terör örgütünün vahşetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz aziz Türk milletine de bu vesileyle başsağlığı diliyoruz."

Basın açıklamasının ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okundu. Yürüyüş, vatandaşların dağılmasıyla birlikte olaysız şekilde sona erdi.

SİVAS'TA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
SİVAS'TA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
SİVAS'TA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
SİVAS'TA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
SİVAS'TA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 16:16:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 16:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?