7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivaslılara ilçeleri gezdiriliyor

Sivas'ı Sivaslılara tanıtma amacıyla Belediye tarafından 2005 yılında başlatılan ilçe gezileri bu yıl da devam edecek.

Sivas Belediyesi, ilçelere yönelik olarak başlatacağı ve yaklaşık 8 hafta sürecek olan gezi programı için müracaatları 16 Haziran 2008 tarihinden itibaren kabul etmeye başlayacak.

Sivas'ın tarihi, turistik yerleri ve kültürel renkliliğini vatandaşlara tanıtmayı hedefleyen belediye, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçelere yönelik gezilere devam edecek.

Belediye, hem ilçelerdeki tarihi, turistik ve doğal güzellikleri şehir merkezindekilere göstermek hem iç turizmi hareketlendirmek hem de şehir merkezinde yaşayan vatandaşlara hafta sonunu aileleriyle birlikte şehir gürültüsünden uzakta geçirmelerini sağlamak amacıyla, ilçe gezileri düzenliyor.

Geçen yıl Gürün, Şuğul Vadisi, Somuncu Baba, Gökpınar Gölü, Hafik Gölü, Zara Tödürge Gölü, Eğri Çimen Yaylası, Duman Baba Türbesi, Balıklı Kaplıca, Kangal Köpeği Üretim ve Yetiştirme Yeri, Divriği Ulu Cami, Sızır Şelalesi, Çat Ormanları, Kılıçkaya Barajı ile Gölova ve Akıncılar ilçeleri olarak belirlenen güzergâhlar bu yıl yeniden belirlenecek.

Sivas Belediyesi, keneler vasıtasıyla insana geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının görüldüğü Kelkit Havzası bölgesinde bulunan Suşehri ve Eğri Çimen Yaylası'na ise gezi düzenlemeden önce kaymakamlarla görüşerek, bu bölgelerin uygun olup olmamasına göre gezi programına dahil edecek. Başvurular, 16 Haziran 2008 tarihinden itibaren Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak.

CHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 18:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?