5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Sivasspor,Oftaş'a bileniyor

Hafta sonu kendi evinde oynayacağı Gençlerbirliği Oftaş maçının hazırlıklarına bir eksikle başladıklarını kaydeden Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, bu maçı almak istediklerini söyledi.


Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde yapılan antrenmana Milli Takım'da forma giyen Hayrettin Yerlikaya katılmazken, antrenmanda diğer tüm futbolcular hazır bulundu. Düz koşu ile başlayan çalışmada, futbolcular dar alanda pas çalışması yaptı. Kırmızı kart cezası bulunan ve sakatlığı devam eden Sedat, bir süre düz koşu yaptıktan sonra diğer futbolcularla birlikte hız ve kondisyon çalışmasına katıldı. Futbolcularla yakından ilgilenen teknik direktör Bülent Uygun'un sık sık futbolcularla şakalaşması
çalışmalara moral kattı.


Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uygun, hafta sonu oynayacakları Gençlerbirliği Oftaş maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Zor bir maç. Oftaş iyi ve genç bir takım. Lige yeni çıktılar ve çok istekliler. Yetenekli futbolcuları da var. Zor bir maç olacak, ama kazanmak istiyoruz. Kazanmak için de elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağız. İnşallah kazanarak, önümüzdeki haftaya daha iyi bir umutla bakacağız diye düşünüyorum" dedi.


Türkiye Kupası'nda rakiplerinin ikinci lig takımlarından Alanyaspor olduğunu hatırlatan Uygun, "Alanyaspor takımı ikinci ligde şampiyonluğa oynayan bir takım. Gayet genç ve iyi şeyler başarmak isteyen bir takım. Bu maçı geçip guruplara kalmak istiyoruz. Çünkü guruplarda en azından oynamayan futbolculara fırsat vererek, form tutmalarını hem de aynı zamanda orada oynanan maçlarda kazanılanları biliyorsunuz. Dolayısıyla da o maçı da kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Mehmet Yıldız'ın transferi ve Sivasspor'un UEFA hedefini de açıklayan Uygun, Mehmet Yıldız ile bugün bir anlaşma yaparak, kontratını 1 yıl daha uzattıklarını belirterek şunları kaydetti:
"Sivasspor'un menfaatine olacak her türlü transfere biz açığız. Mehmet'in yurt dışından istenmesi de güzel tabi ki. Mehmet ile bugün kontratı konusunda 1 yıl daha anlaştık. Çünkü seneye hedefimiz UEFA'ya gitmek. Bunun için şehrin ileri gelenlerin bize destek olmasını, destek olunca da takımımızı korumamız gerektiğini ve de gidecek bir futbolcu varsa da gittiğine değecek bir fiyat alması gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Mehmet yurt dışına veya Türkiye'de başka bir takıma gidecekse de değerini vermek zorundalar. Ben devre arasında Mehmet Yıldız'ı alacak takımın şampiyon olacağını söylüyorum. Mehmet Yıldız'ın da devre arasındaki bedeli 5 milyon dolar. Kim verirse alır. Onun dışında Mehmet'i satmayı düşünmüyoruz. Mehmet'i de herkes devre arasına kadar attığı gollerle görecek."

İha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 03:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?