6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor: 1 - Ofk Grbalj: 0

Karadağ´da geçen hafta oynanan ilk maçta rakibi Grbalj ile 2-2 berabere kalan Sivasspor evinde 83. dakikada Diallo'nun attığı golle rakibini eleyerek İntertoto'da 3. tura çıktı. Yiğidoların şimdiki rakibi ise Portekiz ekibi Braga. İlk maç 19-20 temmuz Sivas'ta oynanacak.

Dakika 90+3: Hakem 90 dakikayı bitiren düdüğü çaldı. Ve Sivasspor 3.turda.

Dakika 90: 3 dakikalık uzatma süresi işaret edildi.

Dakika83: GOOOOOOOOOOOLLLLLL
Sağ kanattan ceza sahasına gelen ortaya Diallo'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu.

Dakika 55: Grbalj takımından Mazic sarı kart gördü.

Dakika 45: Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

Dakika 41: İbrahim’in kullandığı serbest atışta, ceza alanı içerisinde uygun durumda bulunan Musa’nın kafa vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.

Dakika35: Kullanılan korner atışından Sivasspor bir sonuç alamadı.

Dakika 34: Sivasspor’un Balili-Musa-Mehmet üçlüsü ile geliştirdiği organize atakta, topla son buluşan Mehmet’in yerden sert vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak direğin dibinden kornere çıktı.

Dakika 32: Sivasspor'dan Aytaç rakibine yaptığı faul sonucu sarı kart gördü

Dakika 30: Musa’nın sol kanattan yaptığı ortada, ön direkte iyi yükselen Mehmet Yıldız’ın kafa vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.

Dakika 30: Karşılaşmada ilk sarı kart Grbalj takımından Radusinovic'e çıktı.

Dakika 25: Bu dakikaya kadar topa sahip olmada Sivasspor'un % 56'ya % 44 üstünlüğü var.

Dakika 21: Temsilcimiz Sivasspor kornerden bir sonuç alamadı.

Dakika 20: Mehmet-Musa-İbrahim üçlüsünün pasları sonucu topu ceza alanı önünde bulan Balili, kaleci Kliajevic ile karşı karşıya kaldı. Balili’nin aşırtma vuruşunda, top Kliajevic’e çarparak kornere gitti.

Dakika 17: Sivasspor net bir pozisyondan yararlanamadı... Mehmet’in savunmanın arkasına gönderdiği topu önünde bulan Balili’nin ayağının üstüyle yaptığı aşırtma vuruşta, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.

Dakika 15: Karşılaşmanın ilk çeyreğine girilirken 0-0 eşitlik devam ediyor..

Dakika 4: Ceza alanı sağ çaprazında topla hareketlenen Sylla’nın yerden vuruşunda, top kaleci Kliajevic’te kaldı.

Dakika 2: Musa’nın pasıyla ceza alanı içerisinde topla buluşan Balili’nin vuruşunda meşin yuvarlak, savunmadan döndü. Dönen topu tekrar önünde bulan Musa’nın ortasında, ceza alanı içerisindeki Mehmet’in gelişine vurduğu meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.


SİVASSPOR:
Volkan, Musa Aydın, Sylla, Mehmet Yıldız, Balili, Aytaç, İbrahim, Diallo, İlhan, Hayrettin, Abdurrahman

GRBALJ:
Kljajevic, Mazic, Dragigevic, Bojovic, Boskovic, Videkanic, Radusinovic, Fransikovic, Slobodan Mazic, Kasalica, Bosic.

STAT: 4 Eylül
YAYIN: TRT?1
SAAT: 19.00

HAKEMLER: İgorj Ishchenko
Sergiy Sobotyuk
Oleksandr Shamych

MAÇTAN NOTLAR
Sivasspor, OFK Grbalj karşısına, Avustralya Milli Takımı kadrosunda bulunan kaleci Michael Petkoviç, sakatlıkları devam eden Mohammed Ali Kurtuluş ve Sezer Badur ile ilk maçta kırmızı kart gören kaleci Akın Vardar’dan yoksun bir kadroyla çıktı.Kaleciler Petkoviç ve Akın’ın yokluğunda, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ilk maçta Akın’ın kırmızı kart görmesinin ardından kaleyi koruyan 3. kaleci Volkan Ünlü’ye şans verdi.Genç kaleci Mehmet Yazıcı da bu zorlu maçta 2. kaleci olarak yedek kulübesinde yer aldı.OFK Grbalj ile Karadağ’da oynanan ilk maçta as oyuncularının yanı sıra genç oyuncularına da şans veren Uygun, Intertoto Kupası 3. turu açısından büyük önem taşıyan bu karşılaşmada ise tecrübeli oyuncularının ağırlıkta olduğu bir takım sahaya sürdü.Karadağ ekibi ise ilk maçta kırmızı kart gören Grujiç’ten yoksun bir
kadroyla maça çıktı. OFK Grbalj Teknik Direktörü Neboisa Vignjeviç, Grujiç’in yokluğunda Boziç’e ilk 11’de şans verdi.

SİVAS’TA İLK KEZ AVRUPA KUPASI MAÇI OYNANDI
OFK Grbalj ile 5 Temmuz’da Karadağ’da oynadığı maçla, 41 yıllık tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Sivasspor, bugünkü rövanş karşılaşmasıyla Avrupa Kupalarındaki 2. sınavını verdi.Geçen hafta Karadağ’da takımlarını ilk kez Avrupa arenasında izleyen Sivaslı futbolseverler ise bu karşılaşmayla Sivas’ta ilk kez Avrupa kupası maçı izleme heyecanı yaşadı.Sivaslı futbolseverler, takımlarının kupadaki serüveninin devam etmesi açısından önem taşıyan maça yoğun ilgi gösterdi. 16 bin 850 seyirci kapasiteli 4 Eylül Stadı, karşılaşmanın TRT-1’de naklen yayınlanmasına rağmen doldu.Maçı, Sivasspor’un Bursaspor’dan 2 yıllığına renklerine bağladığı Kamerunlu Herve Germain Tum da izledi. Maç öncesi sahaya inerek yedek kulübesi önünde takım arkadaşlarına başarılar dileyen Kamerunlu forvet, basın mensuplarının ve taraftarların ilgi odağı oldu.

HASAN DOĞAN İÇİN SAYGI DURUŞU
Maç başlamadan önce, geçen hafta yaşamını yitiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sivassporlu futbolcular, sahaya "Büyük Başkan Hasan Doğan, Yiğidolar seni asla unutmayacak" yazılı pankartla çıktı. Maçı, Sivas Vali Yardımcısı Mete Buhara, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hamza Yerlikaya ve Selami Uzun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile her iki kulübün yöneticileri protokol tribününde izledi.

FANATİK
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 20:57:20
Güncelleme :13 Temmuz 2008 Pazar 20:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?