6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor: 3 - Galatasaray: 5

Ve Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun kaderi Sivas'ta belli oluyor. Ligin zirvesini ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek ele geçiren Galatasaray, zirvenin bir başka ortağı Sivasspor önünde...

MAÇTAN DAKİKALAR

90'+5 MAÇ SONA ERDİ! MÜTHİŞ MAÇTA GALATASARAY, DEPLASMANDA 5-3 KAZANARAK ŞAMPİYONLUK UOLUNDA BÜYÜK BİR ADIM ATTI.
90'+2 Hakan'ın ara pasıyla Sabri çizgiye indi, Hayrettin topu kornere attı.
88' GOOL GOL GOL! HAKAN ŞÜKÜR ATTI! Ayhan'ın havadan pasıyla savunmanın arkasına sarkan Hakan Şükür, çaprazda Petkovic'le karşı karşıya kaldı. Petkovic'e de çapran vuruş ağlara giderek Galatasaray'ın beşinci golü oldu.
88' Gol Hakan Şükür
86' Muhammed Ali'nin sağ çaprazda çizgiye yakın yerden kullandığı serbest vuruşta, Aykut topu güçlükle yumrukladı ve tehlikeyi savuşturdu.

84' Oyuncu değişikliği Arda Turan Volkan Yaman
84' Oyuncu değişikliği Devran Ayhan İlhan Ummak

81' Oyuncu değişikliği Rigobert Song Mehmet Güven 

80' Sağ kanattan tehlikeli geldi Sivas. Çizgiden çevrilen topu Muhammed Ali onsekiz içinden kaleye gönderdi, savunma bu topu çıkardı.

76' GOOL GOL GOL! ARDA YİNE ATTI! Göbekten gelişen atakta ceza yayında topu alan Barış, soldan kaçan Arda'nın önüne bıraktı. Çaprazda Petkovic'le karşı karşıya kalan Arda, düzgün bir vuruşla takımını yeniden öne geçirdi.
76' Gol Arda Turan
75' MEHMET YILDIZ İYİ VURDU! Sol kanatta topa sahip olan M.Yıldız, içe kat edip kaleye paralel çalımlardan sonra 20 metre mesafeden kaleyi gördü ancak vuruşu az farkla auta çıktı.
75' Oyuncu değişikliği Nonda S. Hakan Şükür
72' Sivasspor serbest vuruşunu Muhammed ceza sahasına doldurdu, savunma uzaklaştırdı.
71' G.Saray frikiğini Hakan Balta ceza sahasına ortaladı, savunma uzaklaştırdı.
71' Sarı Kart Hakan Balta

67' GOOL GOL GOL! SEZER ATTI! Sağ kanattan gelen topta, ceza sahası çizgisinde boşluğu gören Sezer yerden kaleye gönderdi ve Aykut'un sağından topu ağlara göndererek skoru yeniden eşitledi.
67' Gol Sezer Badur

65' Sol kanattan Muhammed'in frikiği kaleye yöneldi ancak üstten auta gitti.
64' Sağ çaprazdan kazanılan Galatasaray frikiğini Sabri ceza sahasına çevirdi, Arda'nın vuruşu dışarıya gitti.
63' Sabri sağ kanatta bir boşluk buldu ancak Saidi'den sıyrılmak isterken faule maruz kaldı.

60' Muhammed'in sağ çaprazdan yerden kullandığı serbest vuruşu M.Yıldız, Musa'ya bırakmak istedi, savunma topu taca attı.
59' Servet sakatlık geçiriyor Galatasaray'da, oyun durdu.
58' SİVAS GOLE YAKLAŞTI! Muhammed'in uzun mesafeden kullandığı frikik savunmayı aştı ve Aykut'un hemen önünde geçerek auta çıktı. Sivaslı futbolcular dokunabilse gol olacaktı.
57' Sabri'nin ceza sahasına doldurduğu serbest vuruşta boşta kalan topa Nonda dokundu, etkisiz vuruşu Petkovic aldı.
56' Sarı Kart Devran Ayhan
55' Oyuncu değişikliği Sylla K. Sergio
52' GOOL GOL GOL! AYHAN ATTI! Galatasaraylı futbolcu yaklaşık 30 metre mesafeden kaleyi gördü ve çok sert vuruşu doğrudan ağlara gidince Galatasaray yeniden öne geçti.
52' Gol Ayhan Akman
50' Sarı Kart Aykut Erçetin

49' GOOL GOL GOL! MEHMET YILDIZ DURUMU EŞİTLEDİ! Sivasspor atağında Musa ceza sahasında savunmanın arkasına sarktı, Aykut çıktı ancak topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topu Mehmet kaleye gönderdi, Aykut topu çevirdi ancak yan hakem çizgiyi geçtiğine hükmedince gol verildi.

49 Mehmet Yıldız GOLLL

48' Sabri'nin pasıyla Nonda ceza sahasında buluştu ancak pozisyon ofsayt.
47' Hayrettin sol çaprazda 25 metreden sert vurdu, top dışarıda.
46' Sivas'ta karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

45'+3 SİVAS'TA İLK YARININ SON DÜDÜĞÜ ÇALDI. GALATASARAY İLK YARIYI 2-1 ÖNDE KAPATTI!
45'+2 Abdurrahman'ın ortasını Musa kale sahasına indirmek istedi, top Aykut'ta kaldı.
45' Sivas'ta Arda'nın üst üste gelen golleri sonucu tribünler suskunlaştı, ilk yarının sonlarında.
45' Sabri'nin pasıyla ceza sahasına giren Song son çizgiden ortaya çevirdi, Diallo uzaklaştırdı.

42' GOOL GOL GOL! ARDA YİNE ATTI! Sağ kanattan Sabri'nin ceza sahasına kullandığı frikiği arka direkte Servet ortaya çevirdi. Kale ağzında bomboş kalan Arda, topu bir kez daha boş kaleye göndererek Galatasaray'ı deplasmanda öne geçirdi.

42' Gol Arda Turan
40' GGOL GOL GOL! ARDA EŞİTLEDİ! Sol kanattan gelişen atakta Song'un nefis ara pasıyla Ayhan ceza sahası son çizgisinde buluştu, yerden ortaladığı topu Arda Turan boş kaleye göndermekte zorlanmadı ve Sivas'ta skor eşitlendi.
40' Gol Arda Turan 
 

33' Uzun topa Sezer hareketlendi, çizgi dibinde Servet rakibine geçiş izni vermedi.
32' Arda'nın ara pası tehlikeliydi, Abdurrahman ayak koydu. Devam eden pozisyonda Barış ceza sahasında yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.
30' Hızlı gelişen konuk takım atağında Sabri'nin arka direğe yaptığı orta Nonda'nın boyunu aştı.
29' Savunmadan atılan uzun topta yine M.Yıldız hareketlendi ancak taca çıkan topu yakalayamadı bu kez.
27' Sağ kanattan Muhammed, çizgiye yaklaştı ve yerden ceza sahasına ortaladı. Musa'dan önce G.Saray savunması topu uzaklaştırdı. Emre'nin Musa'ya yaptığı müdahele itirazlara neden oldu.

24' GALATASARAY'IN TOPU DİREKTEN DÖNDÜ. Sabri sağ çaprazda adeta yaradana sığınarak kaleye gönderdi topu. Bu müthiş şut direkte patladı. Dönen topta Ayhan'ın vuruşu ise az farkla auta gitti. G.Saray'ın şu ana kadarki en net pozisyonuydu.
23' Sol kanattan korneri Barış kullandı G.Saray adına, savunma çıkardı.

21' Sağ kanattan kazanılan G.Saray kornerini Sabri ceza sahasına gönderdi, ön direkte Petkovic yumrukladı. Açılan topu Barış kaleye gönderdi ancak top dışarıda.

19' SABRİ GOLE YAKLAŞTI! Soldan kullanılan G.Saray kornerini Petkovic yumrukladı. Arka direğe açılan topu Sabri yeniden kaleye gönderdi ancak top dışarıya çıktı.
18' Sabri'nin 30 metreden gönderdiği serbest vuruş savunmanın müdahelesiyle kornere çıktı.
16' M.Topal'ın ara pasına Nonda hareketlendi, ancak destek gelmeyince topu kaybetti.
13' Sivasspor hızlı çıktı sol kanattan, Hayrettin'in ceza sahasına yerden kestiği topu Emre son anda kornere attı.
13' GOOL GOL GOL! Sol kanattan kullanılan Sivasspor kornerinde Muhammed'in ön direğe yaptığı prtayı Musa içeriye çevirdi. Savunmada Song'un ters vuruşu yakın direkten ağlara gitti ve Sivasspor'u öne geçirdi.
13' Kendi kalesine Rigobert Song
11' Hakan Balta'nın kornerini Petkovic yumrukladı.
10' G.Saray frikiğinde Hakan Balta sol kanattan ortaladı, Nonda kalabalığın arasında topu kontrol edemedi.

9' SİVAS TEHLİKELİ GELDİ! Kornerden açılan top yeniden ceza sahasına gönderildi Sivas atağında ve sylla ceza alanı içinde topu önünde buldu. Ancak vuruşu kaleyi bulmadı.
8' Savunmadan atılan uzun topta Mehmet Yıldız, Servet'in engellemesine rağmen korner direği dibinde topu kazandı ve içeriye yerden gönderdi ancak savunma bu topu kornere attı. Muhammed'in kornerini ise Emre uzaklaştırdı.
7' Maçın ilk dakikalarında her iki takım da üstünlük kurabilmiş değil, kontrollü oynuyorlar.
5' G.Saray atağı sağdan geldi, Sabri'nin ceza sahasına ortasında Nonda'nın kafa vuruşu istediği gibi değildi ve top dışarıya çıktı.
4' M.Topal ceza sahasına uzun oynadı, Petkovic rahat aldı.

3' Arda sol çizgide Abdurrahman'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı, hakem oyunu devam ettirdi.


2' Devran'ın uzun topuna Mehmet Yıldız ve Servet birlikte hareketlendi, Servet rakibine topu göstermedi, aut!

 0' Hakem Haliz Özkahya'nın ilk düdüğüyle Sivas'ta karşılaşmaya Galatasaraylı futbolcular başladı. Her iki takıma da başarılar diliyoruz.


0 Turkcell Süper Lig'deki müthiş kritik maçın canlı anlatımına hoşgeldiniz. Sivasspor'la Galatasaray arasındaki süper maç saat 19.00'da başlayacak.

 

Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Zirve mücadelesi veren iki takımın Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki mücadelesi zirvenin, belki de şampiyonluk hesaplarının kaderini belirleyecek. Sivas deplasmanına sakat ve cezalı oyuncularını da götüren Galatasaray, Sivasspor'dan puan alıp, Fenerbahçe de Gençlerbirliği'ne kaybettiği taktirde şampiyonluğunu Sivas'ta ilan edecek. Ev sahibi Sivasspor Galatasaray'ı 3 farklı yendiği taktirde yine kulaklar İstanbul'da olacak. Fenerbahçe'nin yenilgisi durumunda son haftaya girilirken Sivasspor zirveyi ele geçirecek.

STAT: 4 Eylül
HAKEMLER: Halis Özkahya, Alper Ulusoy, Erdinç Sezertam, (4. Hakem) Yıldıray Arslan

SİVASSPOR: Petkovic, Abdurrahman, Diallo, Saidi, Hayrettin, Musa, Sezer, Devran, Sylla, Mohamed Ali, Mehmet Yıldız
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

GALATASARAY: Aykut, Sabri, Song, Emre, Servet, Hakan Balta, Barış, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Nonda
TEKNİK DİREKTÖR: Cevat Güler

goal
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 21:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Baba IP: 91.55.73.xxx Tarih : 5.05.2008 01:56:13

Helal olsun Sana Sivasspor Helal olsun sana Bülent Hoca Bütün oyuncularimiza Helal olsun Hepsinide Canigönülden Kutluyorum Siz ligde sampiyon olmasanida Sivasin ve Sivaslinin gönlünde sampiyonsunuz Bu mücadelede sonsuz caba gösterdiginizi biliyoruz ama biryerde kismetten ötesi olmuyor Sizin bu basariniz Anadolunun diyer takimlarina örnek oldu ve onlara güc verdi buna inaniyoruz ve Altyapisiyla milyardolarlik Oyunculari lüx sahalariyla Sivasin karsisinda titreyen büyük kulüplerinde farkindayiz Sizin onlarin icine saldiginiz ya kaybedersek korkusu onlara bir ömür yeter Kimbilir belkide yenersek sunu yapariz diye adak adamislardir simdi onu yerine getirilermi bilmem Ama Sivas spor bir söz verdi onuda yerine getirdi ligin sampiyonu olamadi ama Gönüllerin,Anadolunun ve Türkiyenin hatta Avrupada yasayan Tarafli tarafsiz bütün Futbol severlerin Sampiyonu oldu.Hepinizi en icten dileklerimle kutluyorum sizlerle gurur duyuyoruz (Gönüllerin Sampiyonu Rakipsiz Yigdolar)