3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivasspor Brüksel'e uçtu

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın deplasmanda Belçika'nın RSC Anderlecht takımıyla karşılaşacak olan Sivasspor, sabah saatlerinde özel bir uçakla Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, hareket öncesi havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sivasspor'un tarihinin en önemli maçına çıktığını belirterek, Belçika'dan rövanş için avantajlı bir skorla dönmek istediklerini söyledi.

Basın mensuplarının skorla ilgili tahminini sorması üzerine Otyakmaz, "Berabere kalabileceğimizi düşünüyorum. Gollü beraberlik olursa daha çok sevineceğiz. Bu turu geçtiğimiz takdirde karşılaşabileceğimiz rakiplerin çok önemli ülkelerin önemli takımları olduğunu düşünürsek işimizin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ama bunların hepsi bir tecrübe Sivasspor'un her sene yükselen bir başarı grafiği var. Bunlar da yaşanması gereken bir süreç. Bunları yaşıyoruz ve önümüzdeki yıllar için altyapı oluşturuyoruz" diye konuştu.

Teknik direktör Bülent Uygun ise, Sivasspor'un tarihindeki bu güzel günlerinde bir teknik direktör olarak başında bulunmanın kendisine mutluluk verdiğini söyleyerek, yürüdükleri bu yolda çok güzel, kimi zaman da çok fırtınalı günler geçirdiklerini, ancak gerek takımsal başarıda, gerek markalaşma adına Sivasspor'un 4 senede çok güzel şeyler başardığını kaydetti.

Sivasspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olmasının gerek Sivasspor gerek Anadolu futbolu adına çok önemli olduğunu belirten Uygun, "Anadolu'nun güzide takımı Sivasspor'un Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olması ve kendine yakışanı sahada en iyi şekilde yerine getirebilmek adına bütün mücadelesini verecek olması gerek Sivasspor için gerek Anadolu futbolu adına çok önemli bir unsur. O yüzden bizi seven ve bize dualarıyla destek olan insanların yardımıyla inşallah oradan avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Bundan önce yaptığımız gibi hep daha iyisini yapabilmek adına sahada mücadelemizin en güzelini yapacağız. Sonunda hep başarıdan başarıya koşan Sivasspor, tarihinin en önemli maçından en güzel sonuçla Türkiye'ye dönecektir" ifadelerini kullandı.

Sivasspor'un son 2 sezondur gerçekten takdire şayan başarılar elde ettiğini ifade eden Uygun, "Futbolun değişen konjektöründe dünya futbolunda yerini alabilmek adına markalaşma adına bu çok önemli maçta turu geçmek ve bu turu geçerken de Sivas'ın büyümesini ve daha da ileri giden Sivasspor camiasını meydana getirebilmek için var gücümüzle sahada mücadele edeceğiz. Futbolcular ve teknik heyet olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. İnşallah bunu başarırız" dedi.

Bir şeyleri başarmak için istekle, arzuyla yola çıkmak gerektiğini ifade eden Uygun, ''Bir şeyleri başarmak için istekle arzuyla başlamak gerekiyor. Başarabilmek adına, başarmak için var gücümüzle çalışacak, bunu başarabilmek için de en güzelini yapacak olan Sivasspor camiasına Şampiyonlar Ligi hayırlı olsun" dedi. Uygun, sakatlıkları süren Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'un bu maçta forma giyemeyeceklerini, sakatlığı bulunan Kamanan ile gribal enfeksiyon geçiren Ersen Martin'in ise iyileştiğini belirterek, görev verecekleri oyuncuların verdikleri görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Takım kaptanı Hayrettin Yerlikaya da, hem Sivas hem de Sivasspor için tarihi bir maç olacağını belirterek, avantajlı bir skorla deplasmandan dönmeyi hedeflediklerini söyledi. Hayrettin Yerlikaya, "Hem Sivas için hem Sivasspor için tarihi bir maç. Bizim için çok önemli bir maç. Deplasmanda rövanş için avantajlı bir skor almak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız. Rakibimizi mümkün olduğu kadar tanımaya çalıştık. İnşallah Sivas'a ve Sivasspor'a layık bir futbol sergileyerek, turu atlarız" dedi.

Sivasspor kafilesinde Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, teknik direktör Bülent Uygun'un eşi ve kızı ile Kulüp Başkanı Otyakmaz'ın oğlu ve kızı da yer aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?