6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor Fenerbahçe'ye bileniyor

Sivasspor, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında kendi sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde Teknik Direktör Bülent Uygun nezaretinde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Mohammed Ali, Onur ve kaleci Volkan ile belindeki ağrı nedeniyle istiharatli olduğu öğrenilen Balili katılmadı. İlk olarak kondisyon salonunda müzik eşliğinde kondisyon ve ağırlık çalışması yapan Kırmızı-beyazlı futbolcular, daha sonra sahada düz koşu ve topla çalışmanın ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

Antrenman sonrası açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Bülent Uygun, Fenerbahçe maçının zor olacağını söyleyerek, "Fenerbahçe, Türkiye'nin en güçlü takımlarından bir tanesi. Karşılaşmanın bizim açımızdan çok zor geçeceğini biliyoruz" dedi.

Anadolu takımlarının 4 büyük takımdan aldığı puanlardan sonra kentte farklı bir atmosfer oluştuğunu dile getiren Uygun, "4 büyük takımdan alınan puanlardan sonra kentte büyük bir kenetlenme oluyor. Yaşanan haz insana çok büyük keyif veriyor. Özellikle Ramazan Bayramı öncesi ve Kadir Gecesi'ne denk geliyor. Böyle özel bir günde, böyle özel bir takımı ağırlamış olmak çok güzel, yine aynı şekilde Sivas halkı olarak yiğitliğini ve mertliğini gösteren, rakibini karanfillerle karşılayan, alkışlarla uğurlayan ama takım adına da futbolun bütün güzelliklerini sahaya sunup, kazanmak için mücadele eden bir Sivasspor'u herkes görecektir" diye konuştu.

Sivasspor'un kendi sahasında Fenerbahçe'ye karşı tutuk olmasının nedeninin sorulması üzerine Uygun, "Bunu şanssızlıktan ziyade güç dengelerinin eşit olmamasına bağlıyorum. Anadolu takımları ile 4 büyük takım arasında maddi olarak zaten 10 kat fark var. Bir de her yol bu 10 farkı çoğaltarak büyüttüğü bir ortamın yanı sıra dünya çapında yıldızları var. Bu yüzden Anadolu takımlarının büyük takımlara karşı her seferinde galip gelme şansı çok zor. Ama biz tabi ki kazanmak ve kazanılırken de o duyguyu yaşamak istiyoruz. O yüzden gerekli bütün çalışmamızı, düşüncemizi, taktiğimizi, her şeyimizi o maça hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu'nun Turkcell Süper Lig'in 3. haftasındaki Sivasspor-Bursaspor maçını incelemeye almasıyla ilgili soru üzerine de Uygun, "Esame listesinde bir yanlış yok. Biz bu konuyu federasyona 3 kez teyit ettik. Aynı şekilde Gençlerbirliği'nde de bu tarz oyuncular var. Bununla birlikte altyapısı iyi olan Bursaspor ve diğer bazı takımlar var. Bunlar da kendi futbolcularını altyapıda yetiştirip, anlaşma imzalayıp, diğer takımlara kiralık veriyor. Prosedürde de diyor ki, 'Kiralık olan, giden futbolcu
zaten sizin malınızdır. Tescil edilen lisansla ilgili de herhangi bir problem yoktur'. 2 yıl 8 ay önce lisansı çıkmış bir kardeşimizin bu şekilde gündeme gelmiş olması açıkça bir tezat oluşturuyor. Tezada da şuradan başlıyoruz. Federasyonda 3 yetkili, 'Böyle bir şey var' diyor, yönetim kurulu 'hayır' diyor ve bu işin tam tersinin olabileceğini ima ediyor. Önce bir kurul kurulur, öyle bir şey varsa incelenir" dedi.

TFF Yönetim Kurulu'nun doğru karar vereceğine inandığını belirten Uygun, aleyhlerine bir karar çıkması durumunda sorumlunun kendisinin olacağını ve bu konuda gereğini yapacağını belirtti.

Uygun, "Biz Sivasspor olarak her zaman kanunlara uyma ve aynı zamanda hakkımızı her platformda aramayı kendimize borç bilen insanlarız. Dolayısıyla 3 kez sorup, federasyondan teyit aldığım bir şeyi 'Hayır kardeşim o böyle olacaktır' deme şansları olduğunu düşünmüyorum. Böyle olduğu andan itibaren zaten kendi mesleğime ihanet ettiğimi düşünerek, kendimle ilgili yapmam gerekeni yaparım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?