3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivasspor galibiyete şartlandı!

Sivasspor, Turkcell Süper Lig'in 17. haftasında kendi sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun, ligde ve Fortis Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları Galatasaray'ı yeneceklerini söyledi.

Sivasspor, bir günlük iznin ardından hafta sonu kendi sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

Babası hasta olan kaleci Akın antrenmana katılmazken, sakatlığı bulunan Hayrettin ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Bu arada İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımından transfer edilen Fransız futbolcu Yannick Kamanan da takımla birlikte çalıştı.

Antrenman sonrası açıklamalarda bulunan teknik direktör Bülent Uygun, Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Galatasaray ile karşılaşmalarının kendileri için iyi bir eşleşme olduğunu söyledi. Uygun, "Kupada tur atlamak güzel. Sivasspor, tarihinde kupada çeyrek finale çıkma başarısını göstermiş oldu. Bu bizim açımızdan özel bir durum. Avrupa'ya gitmenin en kısa yolu olan Fortis Türkiye Kupası'nda final oynamak istiyoruz. Bunu yapabilmek için de önemli takımlarla oynamak zorundaydık. Nitekim de çeyrek finalde Galatasaray ile eşleştik. Böyle büyük bir takımla oynamak hem şehir açısından hem de başarmak istediğimiz konular açısından çok önemli. Maçın zor geçeceğini biliyoruz. Biz de birçok Anadolu takımının başardığı gibi Fortis Türkiye Kupası'nı almak istiyoruz. İnşallah Galatasaray'ı eleriz diye düşünüyorum" dedi.

Galatasaray ile hafta sonu yapacakları lig maçını da kazanmak istediklerini belirten Uygun, "Her maç bizim için önemli. Kazanmakla birlikte, kendi seyircimizi mutlu etmek ve bize destek olunması için kazanmak istediğimiz bir maç. Galatasaray'ı yenecek güce de sahibiz. Kazanmak için var gücümüzle çalışacağız ve başaracağız. Zor bir maç olacak, biliyoruz. Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. İnananlar, inandığını başarmıştır. Biz de yüklendiğimiz misyonla birçok şeyi başardık. Bu inancımızla Sivaslı insanları mutlu etmek istiyoruz" diye konuştu.

Takımda Hayrettin dışında ciddi sakatlığı olan futbolcusunun bulunmadığını dile getiren Uygun, "Tum'un adalesinde bir çekme var. Maça kadar hazır hale gelecek. Kamanan da bugün takımla birlikte çalışmalara başladı. Sergio konusundaki gelişmeleri bekliyoruz. Sergio için Ankaragücü ve Kocaelispor ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer anlaşma olursa Sergio'nun yerine çok kaliteli bir futbolcu ile anlaştık. O takıma katılacak" dedi.

Kaptan Mehmet Yıldız'ın transferi konusunda da açıklama yapan Uygun, Mehmet Yıldız'ın fiyatının sezon sonuna kadar 5 milyon Euro olacağını söyledi. Uygun, "Mehmet Yıldız bal kabağı gibi. Yazmakla da çizmekle de bitmiyor. Adam özel adam, güzel adam, bir takım için faydalı adam. Sivasspor'un da bu konumda olmasında önemli katkıları bulunan adam. Mehmet Yıldız'ın sözleşmesini bir yıl daha uzattık. Mehmet bizledir ve bizimle devam edecektir. Sezon sonu geldiğinde bakarız. Bizim düşündüğümüz para belli. 5 milyon Euro'yu veren Mehmet Yıldız'ı alır. Mehmet'in fiyatı belli, ama bu sezon sonu için geçerlidir" diye konuştu.

Öte yandan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivas'a 30 bin kişilik stat projesinin yakında sonuçlanacağını belirterek, yeni stadın 2.5 yıl içerisinde tamamlanacağını, 4 Eylül Stadı'nın yerine de iş merkezleri yapılacağını ve 1-2 işyerinin de takıma verileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 21:47:25
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 21:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 22.01.2009 21:17:55

Sivasspor çok güçlenecek de... Ah şu sivasta yaşayanların da çoğunluğu sivassporlu olabilse...