6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor güllerle uğurlandı

Sivasspor, yarın deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamlayarak, Vali Veysel Dalmaz tarafından güllerle İstanbul'a uğurlandı.

Sabah yapılan hafif bir antrenman ile Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamlayan Sivasspor, bu gün öğle saatlerinde THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul'a gitti. Yolculuk öncesi tesislere gelen Vali Veysel Dalmaz, futbolculara maç öncesi moral verdi. İlk olarak Türk vatandaşlığına geçmek isteyen İsrailli futbolcu Balili ile konuşan Vali Dalmaz, vatandaşlığa geçmesi için destek olacağını belirtirken, Balili'nin ilk olarak kendi devletinden izin alması gerektiğini söyledi.

Ardından Teknik Direktör Bülent Uygun ve diğer futbolcularla bir süre sohbet eden Vali Dalmaz, kafileyi havaalanına götürecek olan otobüse kadar futbolculara eşlik etti. Vali Dalmaz, futbolculara başarılar dileyerek, hepsine tek tek Sivasspor'un renklerini taşıyan kırmızı-beyaz gül hediye etti.

Bu sırada basın mensuplarına açıklama yapan kaptan Mehmet Yıldız, 3 yıldır İstanbul'da Beşiktaş ile oynadıkları maçları kazandıklarını belirterek, "Zor bir maç olacak. Biz de iyi takımız. Ama 3 yıldır devam eden geleneği sürdürmek istiyoruz. Maçı kazanmak istiyoruz" dedi. Kanfoy Sylla da Sivasspor'un iyi bir takım olduğunu belirterek, maçı kazanacaklarını belirtti.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Vali Dalmaz'a teşekkür ederek, "Beşiktaş takımının gücünü biliyoruz. Sivasspor olarak da geçen sene sergilediğimiz, gönüllerin şampiyonluğunu kazandığımız, aynı zamanda oynadığımız futbolla gösterdiği duruşla herkesin takdirini kazanmış. Sivasspor, Beşiktaş maçında da kendine yakışanı, felsefesini ve oyun anlayışını sahaya yansıtacaktır. Ona yakışan sonucu alarak Sivas'a dönmek istiyoruz. Var gücümüzle mücadelemizi yapacağız. İnşallah kazanan taraf biz oluruz" diye konuştu.

Uygun, Petkoviç'in parmağının çıkması nedeni ile kaleyi büyük bir olasılıkla Akın'a teslim edeceğini ve güvendiğini belirterek, "Petkoviç'e Amerika'dan parmaklığını getirttik. 15 gün sonra oynama ihtimali yüksek ama bu maçta iğne ve parmaklıkla rahat ettirebilirsek belki. Ama onun dışında Akın zaten kendine verilen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor. Benim felsefemde sakat oyuncuyu bir şekilde oynatmak değil, sağlam oyuncuyla mücadeleyi yapmak vardır. O yüzden bakacağız, ama genelde Akın'ın oynayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sivasspor kafilesi daha sonra otobüse binerek, İstanbul'a gitmek üzere havaalanına gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:26:40
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 13:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?