5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Sivasspor karardan memnun

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Tahkim Kurulu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçı ile ilgili olarak verdiği kesin kararı değerlendirdi.

Uygun, verilen kararın Türk futbolu için çok önemli bir karar olduğunu söyledi.
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak PFDK'nın maçın tekrar oynanması kararını bozarak, maçın 3-0 Sivasspor lehine olarak tescil etmesi, Sivasspor kanadında olumlu karşılandı.

Kararı İHA muhabirine değerlendiren Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türk Futbol Federasyonu'nun bir kurumu olan Tahkim Kurulu'nu aldığı bu karar nedeni ile kutladığını belirtti. Önemli olanın Türk Futbolu'nun geleceği için çok önemli bir karar verilmesi olarak nitelendiren
Uygun, "Bu karar aslında federasyonun tüm kurumları ile birlikte bir bütün olduğunun göstergesidir. Sonucunda sahada futbol adına maçın bitimine 1 dakika kala 3 puan alacak bir sonuç sergilemesek de yaşadığımız olaylar ve burada alınması gereken Türk futbolunun bir daha böyle bir kaos ortamına sürüklenmemesi adına verilmesi gereken bir sağduyulu karar vardı. Dünyadaki örnekleri de zaten ortadaydı. Puan anlamında belki 3 puan almış gözüksek de esasında Türk futbolunun geleceği açısından alınmış doğru ve
yerinde bir karar olarak düşünüyorum" dedi.


Uygun, Sivasspor'un ligdeki sıralaması ile 12 puana ulaşıp, ikinci sıraya oturması ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
"Bizim öyle sıralamalarda birinci, ikinci, üçüncü gibi bir hedefimiz yok. Ligde önceki yıllarda olduğu gibi gerek oyun anlayışı tarzı ile mücadele eden, agresif, futbolun güzelliklerini sahaya yansıtan ve oynadığı futbolla herkesin takdirini kazanan bir yapı ile mücadele ediyoruz. Dolayısıyla biz aynı futbolumuzu her ortamda ve platformda en iyi şekilde sahaya yansıtma düşüncesindeyiz. Bu senede de bunu devam ettirip, çıkabildiğimiz en üst seviyelere çıkmak istiyoruz."


Uygun, bu akşam yapılacak olan son çalışma sonrasında Çaykur Rizespor maçı için kapma gireceklerini ve yarın sabah da Rize'ye hareket ederek, maç saatini bekleyeceklerini kaydetti. Uygun, sakat futbolcularının olduğunu da belirterek, sakat olan Dialla'ın tedavi için yurt dışında olunduğunu, Mehmet Yıldız, Sedat ve Mohammed Eli'nin de sakatlığının sürdüğünü, maça kadar sakatlıkları gidermek için çalışacaklarını belirtti.


Çaykur Rizespor maçının zor olacağını ancak bu maçı da kazanarak, galibiyet serilerini sürdürmek istediklerini dile getiren Bülent Uygun, "Çaykur Rizespor, son 2 haftada çok iyi çıkış yakaladı. Saffet hoca gibi iyi bir hocayı getirdiler. Onlar da kendilerine göre bir çıkış arıyorlar. Dolayısıyla bu çıkışın doğrultusunda bizim maçı da kazanmak isteyeceklerdir. Zor, çekişmeli ama zevkli bir karşılaşma olacaktır. Puan almak için gidiyoruz. İnşallah iyi oynayıp, oradan da puanla dönmek istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 22:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?