6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor Konyaspor'a bileniyor

Sivasspor, hafta sonu oynayacağı Konyaspor maçı hazırlıklarına başladı.

Antrenman sırasında açıklama yapan Teknik Direktör Bülent Uygun, kupa maçında hedeflerinin final olduğunu söyleyerek, lig maçında da Konyaspor'u yenmek istediklerini söyledi.

Fortis Türkiye Kupası maçının ardından Sivas'a gelen Kırmızı-beyazlı ekip, ara vermeden hafta sonu oynayacakları Konyaspor maçı hazırlıklarına Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde başladı. Alanyaspor maçında bacağına aldığı darbe nedeni ile sakatlanan kaptan Mehmet Yıldız haricinde tüm futbolcuların hazır bulunduğu antrenman, düz koşu ile başladı.

15 dakikalık tempolu koşunun ardından kupa maçında forma giyen futbolcular takımdan ayrılarak, masaj salonuna geçti. Diğer futbolcuların başında olan
Teknik Direktör Bülent Uygun, yarım sahada çift kale maç yaparak, bugünkü çalışmayı tamamladı.

Bu arada kupa maçını değerlendiren Uygun, Alanyaspor'u tebrik ederken, maçın hakemi Taner Gizlenci'yi de ağır dille eleştirdi. Uygun, "Bizi ağırlayan Alanyasporlu yöneticiler, taraftarlar ve sahada futbol adına çok iyi mücadele eden futbolcuları tebrik ediyorum. Aynı orantıda da maçın hakemini bırakın kutlamayı, değinecek kelime bulamıyorum. Mehmet'in ayağında 5 tane morluk var. Ceza alanına giriyor, karşı karşıya kalacağı pozisyonda arkadan tekme yiyor, Mehmet yere düşüyor ve devam diyor. İkinci yediğimiz golde rakip oyuncu futbolcunun omuzlarına basıp kafaya çıkıyor, dönen top 93'te gol oluyor. Maç, maalesef berabere bitiyor. Bizimkilerin topu ayağından almasına taban diyor, itiraz edince de sarı kart gösteriyor" dedi.

Bazılarının hakemleri yönlendirdiğini ileri süren Bülent Uygun, "Bazıları diyor ki, 'Bunlar süper lig takımı, onların karşısında dik dur. Diktatörlük yap, istediğin gibi ez, sen birinci ligde maç alırsın'. Sen benim hakkımı yiyeceksen, ben seni tebrik edeceğim, eleştirmeyeceğim. Öyle bir şey yok. Bu kadar emek veriyorum, bu kadar mücadele ediyorum. Sivasspor'un hakkını yemeye kimsenin hakkı yok. Çıkacaksın, gördüğünü, inandığını, doğruyu çalacaksın. O yüzden bu konuda inanılmaz derecede üzgünüm.
Antalyaspor maçında verilmeyen penaltıya itiraz etmiyorum, ama bu kadar da değil. Sivasspor herhangi bir şekilde birilerinin yetişmesi için ön ayak olacağı veya birilerinin burada büyümesi için bekleyeceğimiz yer değil. Onların yetişeceği zaman vardır. Bu yüzden yapılması gerekenler varsa yapılmak zorunda" dedi.

Kupadaki hedeflerinin değişmediğinin altını çizen Uygun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama kupada inanıyorum ki, biz bundan önce başarılı olan diğer Anadolu takımları gibi, biz de o kupayı istiyoruz, arzuluyoruz, hayal ediyoruz. Onun için önümüzdeki maçları ve kalan 2 turu da geçmek istiyoruz. İnşallah, başarırız. Çünkü Avrupa'ya gitmenin en kolay yollardan bir tanesi de bu. Oynayacağınız 6 maç sonunda Avrupa'ya gidebiliyorsunuz. O yüzden bunu istiyor, arzuluyoruz"

Hafta sonu oynayacakları Konyaspor maçını kazanmak istediklerini belirten Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Konyaspor bu ligin güçlü takımlarından bir tanesi. Sezon başında şampiyonluğa oynayan takımlarımızdan bir tanesiydi. Çok da güçlü ve iyi takım olduğunu biliyoruz. Başlarında Giray Hoca gibi çok değerli bir hoca var. Çok zor bir maç olacak. Kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Çünkü buna ihtiyacımız var. Moral bozukluğunu bu şekilde atacağımızı düşünüyoruz. Kendi taraftarımızın desteğiyle de inşallah kazanan taraf biz oluruz" diye konuştu.

Mehmet Yıldız'ın bacaklarına aldığı darbe ile sakatlandığını ve Konyaspor maçına hazır etmek için çalıştıklarını dile getiren Uygun, "Mehmet'e vurduğunda, kamyon bile vursa sanayiye götürüp kamyona rektefiye yaptırıyorlar. Sahaya çıktığında gücünü yansıtan, dışarıdaki hayatında ise bir melek gibi. Ben ona güveniyorum. Pazar günü ona görevi verdiğimde en iyi şekilde yerine getirecektir" dedi.

Bu arada antrenmanı izlemeye gelen Sivasspor Asbaşkanı Erdal Sarılar da kupa maçında alınan sonuca üzüldüklerini ancak hedeflerinden şaşmadıklarını belirtti. Konyaspor'u yenmek istediklerini dile getiren Sarılar, "Konyaspor maçını dönüm maçı olarak görüyoruz. Konya'yı yenerek, Trabzonspor maçına çok dirençli gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:28:54
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 16:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?