6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor top başı yaptı

Antalya kampını tamamladıktan sonra 2 gün izin yapan Sivassporlu futbolcular, bugün top başı yaptı. Tesislerde bir araya gelen futbolcular, Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı.


Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde Teknik Direktör Bülent Uygun nezaretinde yapılan antrenmana sakatlıkları devam eden Sedat, Yasir ve Balili katılmazken, yeni transfer edilen futbolcuların hepsi ilk kez tesislerde antrenmana çıktı. Güneşli olmasına rağmen soğuk havada yaklaşık 2 saat süren antrenman, ısınma hareketleri ile başladı. Ardından çift kale maç ile ilk günkü çalışmalar tamamlandı.


Kampın değerlendirmesini yapan Teknik Direktör Bülent Uygun, kısa bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Eksik futbolculardan yoksun bir çalışma programı yaptıklarını ama güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyen Uygun, "Gine Milli Takımı'na giden Camfory Sylla ve Diallo 3 hafta takımdan eksik olacak. Ayrıca Sedat, Yasir ve Balili sezonu kapattı sayılır. Ligin bitimine 1-2 hafta kala maça çıkabilirler. Bunların yerine Mahmut Hanefi Erdoğdu, Onur Tuncer, Ömer Kaplan ve Emre Aktaş'ı kadromuza kattık. Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen 24 yaşındaki Tunuslu stoper Kerim Saidi ile de anlaştık. Bu futbolcuyu bonservis ücreti ödemeden 2 yıl opsiyonlu 6 aylığına takıma dahil ettik. 3 yeni futbolcu daha transfer etmeyi düşünüyoruz. Bunlardan biri star olacak" dedi.
Hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor maçında centilmenliğin kazanmasını isteyen Uygun, taraftarlara seslenerek, "Taraftar olarak Trabzonspor'u 15 bin karanfille karşılayacağız. Taraftarlardan isteğim, Trabzonspor'u maç öncesi tribüne davet ederek, çiçek vermeleri ve her iki takımı da desteklemeleridir. Ayrıca kimsenin taşkınlık yapmasına ve sahaya atlamasına izin vermeyin" şeklinde konuştu.


Antrenman sonunda tesislere gelen Vali Dalmaz, futbolcularla tokalaştıktan sonra bir süre sohbet etti. Sivasspor'a maddi destek amacıyla başlatılan kampanyaları anlatan Vali Dalmaz, daha sonra Trabzonspor maçının önemine değindi. Sivasspor'un şampiyon olmasını başta Trabzonspor ve Anadolu'daki bir çok kentin istediğini kaydeden Vali Dalmaz, futbolcuların sakin maç yapmalarını isteyerek, "Biz de taraftar olarak maçı izlerken çileden çıktığımız anlar oluyor. Ama centilmenlik ve şampiyon takıma yakışır bir şekilde tepkimizi pek göstermiyoruz. Siz de sakin olmalısınız. Küfür edilse bile aldırış etmemelisiniz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 20:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?