6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor yarışta yara aldı

Beşiktaş'a yenilerek şampiyonluk yarışında yara alan Sivasspor, taraftarını üzdü. Taraftardan özür dileyen futbolcu ve teknik heyet, puan kayıplarını geride kalan 5 maçta telafi etme sözü verdi.

UEFA Kupası'nı garantilemek için Beşiktaş maçına çıktıklarını ifade eden defans oyuncusu Murat Sözgelmez, galip gelemedikleri için üzgün olduklarını dile getirdi. Teknik Direktör Bülent Uygun ise, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ve ilk yarıdaki rüzgarın da aleyhte esmesi nedeniyle yenildiklerini söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 29. haftası geride kalırken bu sezonun flaş takımlarından Sivasspor, sezon başından beri sürdürdüğü iyi oynunu Beşiktaş karşısında sahaya yansıtamadı. Maç boyunca özellikle defansta önemli hatalar yapan Kırmızı - beyazlı ekip, ilk 14 dakikada maçı Beşiktaş'a verdi. İlk dakikalarda rakibi karşısında baskılı bir oyun ortaya koyan Sivassporlu oyuncular, buna reğmen Holosko'nun 4 dakikada attığı iki gole engel olamadı. Gollerin uzun süre üzerinden atamayan Sivassporlu oyuncular, ilk yarıda dengeyi kuramadı. İkinci yarıya 2 değişiklikle başlayan Yiğidolar, aradığı golü Mehmet Yıldız'la uzatma saniyelerinde buldu. Ancak bu gol Sivasspor'a puan getirmedi. Sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılan Sivasspor, şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı.

Lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5'e çıkaran Kırmızı - beyazlı ekip, Galatasaray'ın ise 3 puan gerisinde 61 puanla ligin 3. sırasında yer aldı. Beşkitaş'a kendi evinde 3 puanı kaptıran Yiğidolar, son dakikada attığı golle ikili averajda rakibine sıralamada üstünlük sağladı. Maçın ardından Sivassporlu yöneciler ve taraftarlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Takımını desteklemek için 4 Eylül Stadyumu'na gelen yaklaşık 15 bin Sivassporlu taraftar staddan boynu bükük ayrıldı.

Taraftarlardan özür dileyen Sivavsspor taknek direktörü Bülent Uygun, her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası hedeflerinin devam ettiğini söyledi. Sahada istedikleri oynu sergileyemediklerini anlatan Uygun, "İlerleyen haftalarda zirve mücadelesi yapan takımların puan kaybedeceğini düşünüyorum" dedi.

Galip gelemedikleri için üzgün olduklarını dile getiren defans oyuncusu Murat Sözgelmez de, kaybedilen puanları oynayacakları maçlarda telafi edeceklerini söyledi. Sözgelmez, "Beşkitaş'ı yenerek UEFA Kupası hedefini garantilemek istemiştik ama olmadı" diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 12:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?