3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivasspor yıkıldı!


Sivasspor, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Anderlecht'e Belçika'dta farklı yenildi. 5-0'lık maçta Yiğidolar'ın kaleye şutu bile yok... 

Stat: Constant Vandmen Stock

Hakemler: Craig A.Thomson, Tom H.Murphy, Francis Andrews (İskoçya)

Anderlecht: Proto 6, Van Damme 7, Juhasz 7, Deaxschacht 7, Wasilewski 7, Biglia 7, Polak 7, Chatelle 7 (Dk. 71 Lagaer 6), Suarez 7 (Dk. 74 Frutos 4), De Sutter 8 (Dk. 78 Gillet 4), Boussoufa 7

Sivasspor: Petkoviç 3, Abdurrahman 3, Sedat 4, Yasin 3, Hayrettin 3, Mbamba 3 (Dk. 46 Uğur Kavuk 3), İbrahim 4, Musa 3, Erman 3, Onur 3 (Dk. 72 Cihan 3), Ersen Martin 4 (Dk. 46 Kamanan 3)

Goller: Dk. 17 ve 76 De Sutter, Dk. 22 Boussoufa, Dk. 32 Chatelle, Dk. 90+1 Frutos (Anderlecht)

Sarı kartlar: Dk. 26 Abdurrah, Dk. 34 Sedat, Dk. 63 Onur (Sivasspor), Dk. 63 Van Damme (Anderlecht)

Temsilcimiz Kırmızı - beyazlı ekipte kaptan Mehmet Yıldız ve Sezer Badur sakatlıkları nedeniyle kadroda yeralmazken, mücadeleyi Belçika'dan ve Belçika'ya yakın diğer Avrupa ülkelerinden maça gelen yaklaşık 1500 Türk taraftar da takip etti. Çok sayıda gurbetçimiz ise kendilerine bilet satılmadığı için stada giremedi ve dışarıda kaldı.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan Sivasspor, 3. ön eleme turunda Anderlecht ile yaptığı karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Kontrolsüz çıkışları nedeniyle kalesinde tehlikeli pozisyonlar gören temsilcimiz daha 17. dakikada kaleci Petkoviç'in çok büyük hatasından 1 - 0 yenik duruma düştü. Bu golden sonra oyun disiplininden de kopan temsilcimiz defansında verdiği açıklar ve kontrolsüz çıkışları nedeniyle verdiği açıklar nedeniyle 22. dakikada Bousoufa ve 32. dakikada da Chatelle'nin golleriyle daha yarım saat dolmadan 3 - 0 geriye düştü.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Anderlecht ise maçın hemen başında rakibini ablukaya aldı, 17. dakikada bulduğu gol öncesinde 3 net pozisyondan ise yararlanamadı. Tecrübeli Belçika ekibi, disiplinli ve istekli oyunu ile Sivasspor'u sahasına adeta hapsederken kanatları iyi kullanırken, yapılan ortalarda da etkili oldu.

17. dakikada Anderlecht öne geçti. Bu dakikada kazanılan köşe atışını sol kanattan Chatelle kullandı. Penaltı noktası üzerine gelen topa çıkan kaleci Petkoviç meşin yuvarlağı ıskalayınca Anderlecht De Sutter'in attığı golle 1-0 öne geçti.

22. dakikada Anderlecht farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Anderlecht'ten Suarez topla beraber ceza sahası içine yöneldi arka tarafta bekleyen Boussoufa'ya pasını çıkardı, bu oyuncu ise müsait pozisyonda topu köşeden ağlara gönderdi: 2 - 0.

29. dakikada Anderlecht sol kanattan korner kullandı, Boussoufa penaltı noktasına doğru ortaladı ve kaleci Petkoviç ceza sahası dışına doğru topu yumrukladı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

32. dakikada Anderlecht Chatelle'in attığı gol ile durumu 3-0 yaptı. Bu dakikada Suraez ceza sahası içine ortaladı, De Sutter yükseldi kafayı vurdu, top direkten geri geldi sonrasında ceza sahası içinde top Chatelle'in önünde kaldı ve Chatelle sağ ayakla topu köşeden ağlara gitti: 3 - 0.

45. dakikada sol çaprazda ceza sahası içinde topla buluşan ikinci golün sahibi Boussoufa, sert ve düzgün vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da Anderlecht'in 3 - 0 üstünlüğünde tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında Belçika temsilcisi Anderlecht ile temsilcimiz Sivasspor arasında oynanan ilk maçı evsahibi Anderlecht De Sutter (2), Boussoufa, Chatelle ve Frutos'un golleriyle 5 - 0 kazanarak 4 Ağustos'ta Sivas'ta oynanacak maç öncesinde önemli bir avantaj elde etti.

54. dakikada gelişen Anderlecht atağında De Sutter'in ortasında ceza sahası içinde Boussoufa topa iyi yükseldi, vuruşunda kaleci Petkoviç meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol ederek tehlikeyi önledi.

76. dakikada Anderlecht farkı 4'e çıkardı. Bu dakikada gelişen Anderlecht atağında ceza sahasında topu önünde bulan De Sutter, ayağının ucuyla vurdu ve top köşeden direğin içine de çarparak ağlara gitti: 4 - 0.

90+1'de Anderlecht farkı 5'e çıkardı. Bu dakikada ev sahibi ekip kendi yarıalanının ortasından kaleci Proto kullandı. Defanstan seken topu iyi takip eden Frutos, kaleci Petkoviç'in de hatasından yararlanarak yaptığı aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi: 5 - 0.

Karşılaşma da 5 - 0 Anderlecht'in üstünlüğünde sona erdi.
 

CHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 09:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?