6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor'a 50 milyar ceza!

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi takımlarından Sivasspor’a deplasmanda oynadığı Fatih Karagümrük maçıyla ilgili olarak Futbol Federasyonu’ndan 50 milyar lira (50 bin YTL) ceza verildiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, ligin ilk yarısını son maçı olan Fatih Karagümrük maçını deplasmanda oynadıklarını ve maçı 3-2 kazandıklarını hatırlattı.

Odyakmaz, maçı deplasmanda oynadıklarını belirterek, "Karagümrük ile oynadığımız deplasman karşılaşmasında biz konuk takımdık. Galatasaray gibi büyük bir takımın bu stadyumda yaptığı maç biletleri 2 milyon liraya satılıyordu. 2. ligin takımlarından Sivasspor maçının bileti ise 20 milyon gibi fahiş bir fiyata satıldı. Sivaslılar’ın ilgi gösterdiği bu maç için Emniyet Müdürlüğü’ne güvenlikte görev alacak personeli için 800 kişilik kumanya parası ödedik. Ancak 80 polis görev aldı. Daha sonra güvenlik görevlileri geldi. Ertelenmesini teklif ettiğimiz halde maç güvenlik gerekçe gösterilerek 1 saat geç başlatıldı ve maçı 3-2 kazandık" dedi.

Odyakmaz, Futbol Federasyonu tarafından kendilerine Fatih Karagümrük maçına 5 bin biletsiz Sivasspor seyircisinin stadyuma giriş yapmasından ötürü 50 milyar lira (50 bin YTL) para cezası verildiğinin bildirildiğini kaydederek, "Deplasmanda oynadığımız Karagümrük maçı için Federasyon bize 45 milyar lirasını Karagümrük kulübüne, 5 milyar lirasını da Federasyona ödememiz koşuluyla toplam 50 milyar lira para cezası verdi. Gerekçe olarak 5 bin Sivassporlu seyircinin stadyuma biletsiz girdiği gösterildi. Bu saçma ve emsali görülmemiş ceza futbol tarihinde ilk kez Sivasspor’un başına geldi. Tarihte bunun hiçbir örneği yok. Bu stadyuma giren 5 bin Sivassporlu taraftarı kim saydı belli değil. Ancak, biz bu cezaya itiraz edeceğiz. Tahkime başvurarak, kendim sözlü olarak savunma yapacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 18:12:28
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 19:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?