7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivasspor'a destek kampanyası

Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul'da bulunan işadamları ve derneklerle yapılan Sivasspor'a yardım programları hakkında açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz, Çırağan Sarayı'nda yapılan toplantıda ilk önce beklenen desteği göremediklerini söyledi. Vali Dalmaz, yaptığı duygusal konuşmanın ardından bekledikleri meblağı topladıklarını belirtti.


Valilik binasındaki Sivasspor bayrakları ile donatılan brifing salonunda yapılan değerlendirme toplantısına Sivas Valisi Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal katıldı. İlk olarak konuşan Vali Dalmaz, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısını lider olarak tamamlayan Sivasspor'a maddi destek için başlatılan kampanyalar ve çalışmaları açıklayarak, "Sivasspor'a destek kampanyası başlattık. İlk olarak yürütme kurulu oluşturuldu. Ardından il ve ilçe ziraat odaları başkanları ile görüşülerek katkıları istendi. İlçe kaymakam ve belediye başkanlarından belirtilen miktarda yardım toplamaları istendi. Kamu kuruşlarından destek istendi. Valilik makamı önderliğinde sektör toplantıları yapılarak, ilimizde üretim yapan kurumlardan destek istedik. Köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, bilgilendirmeleri sağlandı. İlimizdeki meslek odaları ve sendikalardan kampanyanın sahiplenilmesi istendi. Halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı yerlere bağış kumbarası konulmasına karar verildi" dedi.


Ardından İstanbul'da yapılan iki ayrı toplantıyı açıklayan Vali Dalmaz, Cumartesi günü Çırağan Sarayı'nda önemli işadamları ile, ardından da Pazar günü Sivaslılar platformları ve Sivaslı derneklerin yetkilileri ile bir araya geldiklerini belirterek, "Çırağan'da bir akşam yemeği yaptık. Toplantıya davet edilenlerin çoğunun katılamamasına rağmen, belli başlı yatırımcılarının bizi de memnun eden güzel katılımları oldu. Bir arkadaşımız 500 milyar lira bağışladı. Bu toplantıda 2 trilyona yakın meblağ oluştu.


Kimi çekle, kimisi peşin para ile kimisi de taahhütle yardımda bulundu. Bu arkadaşlar da kayıt altına alındı. Ardından Sivaslı dernekler ve Sivaslılar platformunun katılımı ile buradan da 500 milyar lira civarında katkı elde edildi. Ayrıca dernek yetkililerine yardım makbuzu verdik" diye konuştu.


Sivasspor için düzenlenen kampanyaya 'Sivaslıyım' diyen herkesin katılmasını isteyen Vali Dalmaz, "Kampanya burada kalmıyor. İstanbul'dan alınan yardım miktarı kadar bir oranın da geleceğini tahmin ediyorum. Bu anlamda da hemşehrilerimizin en fakirinden en zenginine kadar bu kampanyanın içerisinde olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.


Sivasspor'un şampiyonluğunun Sivas'ın yanı sıra tüm Anadolu kentleri ile Türk futboluna önemli katkıda bulunacağını belirten Vali Dalmaz, bu nedenle yardım kampanyasına bir çok kentten yetkililerin destek verdiğini kaydederek, "Sivasspor'un şampiyonluğunun sadece Sivas'a değil, tüm Anadolu'ya katkısı olacak. Anadolu'nun bu anlamda bir özlemi var. Bu kampanyanın İstanbul ayağında sadece Sivaslı işadamlarının değil, Anadolu'nun diğer illerinden yetkililerin kampanyaya katılması bizleri gerçekten mutlu etti. İnsanlar şampiyonluk yolunda 4 takımla birlikte Sivasspor'un da liderlik yolunda yarışmasını gönülden istiyor. Bu belki Anadolu'nun futbolunun kalitesinin artması da demektir. Başta Sivaslılar olmak üzere kendi takımlarına, Anadolu'nun bir takımının bu çıkışına her haliyle destek olunması gerektiğini belirtiyorum" dedi.


Bir gazetecinin toplanan miktarın kendilerini mutlu edip etmediği sorusuna Vali Dalmaz, ilk olarak duyduğu rakamların dudağını uçuklattığını ve ardından yaptığı duygusal konuşma ile bekledikleri rakama ulaştıklarını ifade ederek, "Açıkçası ben kampanya süresince veya yemekteki meblağlar açıklanırken hayal kırıklığına uğramadım diyemem ve dudaklarımdaki uçuklamayı da görüyorsunuz. Ama daha sonra bizim biraz çıkışımız oldu. Dedim ki 'Biz dilencilik yapmaya gelmedik. Ben ilin valisiyim. İlim adına, Sivas'ın adına, Sivas'ın yüz akı olmuş bir aktiviteye destek olmanızı istiyoruz, dilencilik yapmıyoruz. Dilenci de savmayın' dedim. Bayağı dokunaklı konuştum. Ondan sonra da insanlar biraz daha gayrete geldiler. 100 milyar bağış yapacaklar 250'şer milyar bağış yaparak bizi de mahcup ettiler. Ama bundan sonra ben Sivaslı'nın bu konunun önemini anlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Ardından konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın da, bekledikleri kadar olmasa da büyük miktarda bağış topladıklarını belirterek, beklentileri olan Sivaslı işadamlarının yeteri kadar destek olmadıklarından ve toplantılara katılmadıklarından yakındı. Başkan Aydın, tanımadıkları Sivaslı işadamlarının bile hiç ummadıkları bağışlarda bulunduklarının altını çizerek, "Toplamda belki hedefimize ulaştık ama hepimizin çok iyi tanıdığı, Sivas'a değişik alanlarda önemli katkıda bulunan işadamlarımızın bu konuda yaptığı katkılar bizi üzdü. Bazılarının katılmaması rahatsız etti. Ama inanıyorum ki onlar da bu kervana bir şekilde katılacaktır" ifadelerini kullandı.


Son olarak konuşan Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise, 41 yıllık geçmişi olan Sivasspor'da bu türlü dayanışmanın ilk kez olduğunu belirterek, herkese teşekkür etti.


Toplantının sonunda, bir basın organında çıkan yazıya serzenişte bulunan Vali Dalmaz, "Züğürt ilin züğürt şampiyonu olmadığımızı gösterdik" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 20:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?