6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor'da artık tek hedef UEFA

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'a mağlup olan Sivasspor, bu yenilgiyle şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını matematiksel olarak yitirdi.

Haftaya lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde, aynı puana sahip Fenerbahçe'nin ardında 3. sırada giren Sivasspor, dün sahasında Galatasaray'a 5-3 mağlup oldu.

Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hesapları yapan Yiğidolar'ın, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin haftayı 3'er puanla kapamasıyla şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı matematiksel olarak kalmadı.

Sivasspor son haftaya 3 puan gerisinde girdiği Fenerbahçe'ye karşı ikili averajda da geride bulunuyor. Gelecek hafta Sivasspor, Gençlerbirliği'ni deplasmanda mağlup edip, Fenerbahçe, Trabzonspor'a deplasmanda mağlup olsa bile, puan eşitliği durumunda önce ikili averaja bakıldığı için, ikili averajda Sivasspor'a üstün olan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde etti.

-YENİ HEDEF UEFA KUPASI-

Sivasspor, son haftaya lider Galatasaray'ın 6, ikinci Fenerbahçe'nin ise 3 puan gerisinde, dördüncü Beşiktaş'ın averajla önünde üçüncü sırada girdi.

Lider Galatasaray ve ikinci Fenerbahçe'nin gelecek sezon Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazanmasının ardından, Sivasspor'da yeni hedef UEFA Kupası'na katılmak olarak belirlendi.

Aynı puana sahip olduğu Beşiktaş ile ikili averajı da eşit olan, ancak genel averajda siyah-beyazlı ekibe karşı 4 fazlası bulunan Sivasspor, gelecek hafta Gençlerbirliği'ni farklı yenerek UEFA Kupası'na katılmak istiyor.

Yiğidoların, UEFA Kupası'na katılıp katılamayacağı, gelecek hafta oynanacak Gençlerbirliği-Sivasspor ve Beşiktaş-Vestel Manisaspor maçlarının sonuçlarına göre belli olacak.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:15:54
Güncelleme :5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?