3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivasspor'da erken mesai

Turkcell Süper Lig'in lideri Sivasspor, hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçı hazırlıklarını ara vermeden başladı. Sivasspor'da futbolcular, şampiyonluk yolunda bu maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde yapılan antrenmanda dünkü Eskişehirspor maçında forma giyen futbolcular kapalı sahada yardımcı antrenör Esat Karaberberoğlu nezaretinde düz koşu ve dar alanda kısa pas çalışması yaptı.

Antrenmanın neşeli geçtiği gözlenirken, diğer futbolcular ise Teknik Direktör Bülent Uygun nezaretinde kondisyon merkezinde basına kapalı çalışma yaptı.
Yaklaşık bir saat süren çalışma sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız, zorlu bir Eskişehirspor maçına çıktıklarını ve bu maçı geride bırakarak hafta sona İstanbul'da yapacakları Fenerbahçe maçına konsantre olduklarını söyledi.

Yıldız, "Dünkü maçta istediğimiz oyunu sahaya yansıtamasak da bizim için gerekli olan 3 puanı kazandık. Sahada belki kaliteli futbol yoktu, ama iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Eskişehir maçından aldığımız 3 puanı hanemize yazdık ve bu maç bitti. Şu an bizim için çok zor final niteliği taşıyan 2 maçımız var. Fenerbahçe ile öncelikle ligde, sonra da kupada oynayacağız. Ama ligdeki maç çok-çok önemli. Çünkü direkt şampiyonluk konusunda iki takımı ilgilendiren maç oynayacağız. Kazandığımız takdirde rakibi saf dışı bırakacağımızı biliyoruz. Onun için hafta boyunca iyi çalışıp, hazırlanıp ve istirahat edip, iyi konsantre olup maça çıkacağız. Allah'ın izni ile o maçtan puan veya puanlarla dönmek istiyoruz. Dediğim gibi bizim için çok önemli ve final niteliği taşıyor. Eğer şampiyon olmak istiyorsak birebir, direkt Fenerbahçe'yi saf dışı bırakmamız gerekiyor. Onun için iyi hazırlanıp, bu bilinçle oraya gideceğiz" dedi.

Rakip takımların puan kaybetmesinin kendilerine ne gibi avantaj sağladığı sorusuna da cevap veren Mehmet Yıldız, "Biz her maça tek tek bakıyoruz. Rakiplerin değil de bizim ne yaptığımız ve ne yapacağımız önemli. Çünkü birilerinin yardımı ile bir şeyler olmuyor. Zaten biz maçlarımızı kazanıp, 3 puanı aldığımız zaman diğer rakiplerin ne yaptığı bizi fazla ilgilendirmeden hedefimize ulaşacağız. Tabi onların da puan kaybetmesi bize avantaj sağlıyor" dedi.

Kırmızı kart cezasının bitmesinden sonra tekrar takıma dahil olmasının hatırlatılması ve iki maçta gol atamamasının nedeninin sorulması üzerine Yıldız, "Gol atmayı her futbolcu gibi bende isterim, ama önemli olan Sivasspor'un galip gelmesidir. Ve bu galibiyette pay sahibi olmak. Bu gol atarak veya başka mücadeleyle de olabilir. Ben hiç bir zaman gol atamadığımı problem etmedim. 10-12 hafta hiç gol atamadığım zamanlar oldu. Hiçbir zaman gol psikolojisine sokmadım kendimi. Gol atmayı istiyorum. Bir santrfor olarak gol atmanız gerekiyor, takıma katkı daha çok sağlamak için. İnşallah önümüzdeki Fenerbahçe maçında bu şansımı kırmaya çalışacağım. Kırabilirsek de mutlu oluruz" dedi.

Abdurrahman Dereli de Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini vurgulayarak, "Dün bizim için çok zor bir karşılaşma geçti. Ama sonuçta kazanmak önemliydi. Özellikle sahamızda galibiyet serimizi devam ettirmek istiyorduk. Sonuçta iyi futbol oynadığımız söylenemez, ama büyük takımlar hüsranlı bir şekilde ayrıldı. Bizim de galip gelmemiz nedeni ile aradaki puan farkı açıldı. Bu hafta çok önemli bir maçımız var. Bizim için gerçekten şampiyonluk yolunda ilerlememiz için çok önemli bir maça çıkacağız. Maça en iyi şekilde hazırlanıp, bu maçtan puanlarla dönmeyi istiyoruz" diye konuştu.

İbrahim Dağaşan da arkadaşları gibi Fenerbahçe'yi yenmek istediklerini kaydederek, "Sivasspor olarak hedefleri olan bir takımız. Ligde ve kupada hedeflerimiz var. Bu doğrultuda da çalışmalarımız devam ediyor. Dün çok iyi oynamasak da iyi mücadele ettik. Ama 3 puanı kazanmasını bildik. O maçı unuttuk. Önümüzde çok önemli Fenerbahçe maçı var. Aramızda puan farkı olsa da içeri de ve dışarıda kimle oynarsak fark etmez. Biz aynı şekilde konsantre olup, o maçı da kazanmak istiyoruz. Keyif vermek, iyi futbol oynamak istiyoruz. İnşallah o maçı kazanırız. Puanlar için İstanbul'a gideceğiz. Ardından kupa maçı var. Ondan da aynı şekilde avantajla Sivas'a dönüp, avantajlı olmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 17:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?