3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivasspor'da parola; galibiyet

Sivasspor, ligin son haftasında deplasmanda Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını mutlak galibiyet parolasıyla sürdürüyor. Teknik direktör Bülent Uygun, Şampiyonlar Ligi'ne kalmaları veya şampiyon olabilmeleri için Galatasaray maçını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yapılan antrenmana kart cezası nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemeyecek olan Sedat Bayrak katılmadı. Antrenman öncesi teknik direktör Bülent Uygun, oyuncularıyla kısa bir konuşma yaptı.

Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, futbolcuların ellerini de kullanmaları serbest olduğu bir maçla devam etti. Kırmızı-beyazlı futbolcular, daha sonra istasyon çalışmasının ardından 3 ayrı kalenin bulunduğu maç yaptı. Bülent Uygun'un da bir süre oynadığı maç sırasında sakatlık geçiren Abdurrahman Dereli çalışmayı yarıda bıraktı. Bu futbolcunun sakatlığının ciddi olduğu ve sezonu kapattığı bildirildi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALMAMIZ VEYA ŞAMPİYON OLABİLMEMİZ İÇİN KAZANMAMIZ GEREKİYOR"

Teknik direktör Bülent Uygun, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, Sivas'ta yarın son idmanlarını yaparak İstanbul'a hareket edeceklerini söyledi. Kendi evlerini ve tesislerini özleyeceklerini ifade eden Uygun, şu andaki planlarının 22 Haziran'da tesislerde sezonu açmak olduğunu kaydetti.

Bir sezonda ligde en fazla liderlik koltuğunda kalan bir takım olarak, alkışlanarak sezonu kapatmak istediklerini ifade eden Uygun, ''Bütün futbolcu kardeşlerimle gurur duyuyorum. Onlar çok güzel şeyler başardı.Dolayısıyla onların bu yaptıkları Türk futbol tarihinde unutulmaz. Ancak önümüzde zorlu bir Galatasaray maçı var. Galatasaray camiası çok güçlü bir camia, onu zaten tartışmaya bile gerek yok. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Ancak Şampiyonlar Ligi'ne kalmamız veya şampiyon olabilmemiz için kazanmamız gerekiyor. İnanarak, isteyerek, arzuyla ve coşkuyla inşallah kazanan taraf biz oluruz" dedi. Sezer ve Abdurrahman'ın sakatlığının devam ettiğini, Sedat'ın da kart cezası nedeniyle Galatasaray karşısında
forma giyemeyeceğini belirten Uygun, elindeki oyuncu kardeşlerine verdiği görevi hepsinin en iyi şekilde yerine getireceğini, ondan sonra da gelecek sezona bakacaklarını dile getirdi.

"BİLİCA, HENÜZ HİÇBİR KULÜPLE ANLAŞMADI"

Bilica'nın transferine yönelik haberlerle ilgili soruya Uygun, "Bilica, daha hiçbir takımla anlaşmadı. Ona gelen teklifler bizim verdiğimizin 5-6 katından fazla. Dolayısıyla onu bu takımda isteksiz bir şekilde tutmaktansa, Sivasspor'un da menfaatine olacak bir tarafa, en güzel şekilde transferini yapmasını izin veririz. Fakat öncelikle oynaması gereken bir 90 dakikası var. Ondan sonra onun hakkında en güzel kararı yönetim kurulumuz ve ben vereceğiz. Tabii ki alternatifini hazırlıyoruz. İnşallah seneye onun yerine alacağımız arkadaşımız da aynı başarıyı gösterir. Takımımızda zaten çok iyi 3 stoperimiz var. Onlar da hiçbir şekilde Bilica'yı aratmayacaktır diye düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

Hedeflerinde hiçbir zaman şaşma veya değişme ihtimali olmadığını da söyleyen Uygun, "Elimizdeki imkanlar ne olursa olsun, biz bize yakışanı en güzel şekilde sahaya yansıtmaya, kendi oyunumuzu oynayıp, Sivasspor ekolünü en güzel şekilde göstermeye mecburuz. O yüzden gidenler olacaktır. Bir gün gelecek ben de gideceğim. Dolayısıyla burada kalıcı olan Sivasspor camiasıdır, taraftarıdır, formanın kendi şerefidir. Önemli olan oraya gelip de en güzel şekilde hizmet edebilmektir. O yüzden şu ana kadar elimizden geldiği kadar bu hizmeti en güzel şekilde yaptığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?