3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivasspor'da sessizlik hakim

Sivasspor, Turkcell Süper Lig'in 31. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı aldığı yenilginin ardından sessizliğe büründü.

Hacettepespor ile yapacakları maç için takım bugün Ankara'ya giderken, Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise bundan önceki maçların cumartesi günü oynanmasını kendilerinin istediğini söyledi.

Kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı aldığı 2-1'lik mağlubiyetin ardından, Sivasspor'da sessizlik hakim. Maç öncesi şehir merkezi bayraklarla donatılırken, taraftarlar ise kesin kazanacakları gözüyle bu maça bakıyordu. Müsabakanın bitiş düdüğü ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u alkışlarla uğurlayan Sivaslılar sessizliğe büründü. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, maçın bitiş düdüğü ile birlikte dünyanın başlarına yıkıldığını söyledi.

Rakiplerini de tebrik etmek gerektiğini ifade eden Ünsal, "Maçın bitiş düdüğü ile birlikte dünya başımıza yıkıldı. Bizim şampiyonluk mücadelemiz, rakibin ise düşme hattında bulunması nedeniyle sahaya stres hakimdi. Futbolcularımızda stres vardı. 7-8 mutlak gol pozisyonumuz vardı" dedi.

Şampiyonluk mücadelelerinin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Fikret Ünsal, "Bundan sonraki bütün maçlarımızı almak zorundayız. Tabi rakiplerimizin de puan kaybetmesi gerekir. Tek hedefimiz şampiyon olmaktır" diye konuştu.
Sivasspor maçlarının genellikle cumartesi günü oynanmasına da bir itirazlarının olmadığını ifade eden Fikret Ünsal, "Bundan önceki maçların cumartesi günü oynanmasını kendimiz istiyorduk. Ancak bu hafta ile birlikte federasyonun uygun gördüğü günlerde müsabakalar yapılacak" şeklinde konuştu.

Maç sonrası kaptan Mehmet Yıldız'ın rakip oyuncu Marcin Kus ile itişmesini de değerlendiren Fikret Ünsal, "Bu davranış hiçbir takım kaptanı için şık değil. Hiç kimse bu hareketleri hoş karşılamaz. Ama futbolcular gelip gelmeyi bizden daha çok istiyordu. Olmaması lazımdı. Mehmet Yıldız'a herhangi bir ceza verilmeyecek. Ama taraftarımız da önceden olduğu gibi yine rakip takımı alkışlarla uğurladı. Sivas'ta ciddi bir spor kültürü var. Yenilgiye rağmen seyircimiz kendini bırakmadı. Onlara da çok teşekkür ederim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 17:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?