6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivasspor'dan cevap geldi

Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında Sivasspor'un sahasında Bursaspor'u 3-1 yendiği maçta esame listesindeki yanlışlık sebebiyle Sivasspor'un 3 puanının silineceği iddiaları üzerine Kırmızı-beyazlı kulüpten açıklama geldi. 

Konuyla ilgili olarak gece geç saatlerde bir basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, söz konusu futbolcu İzzet Affetmez'in 3 yıldır Sivasspor'un futbolcusu olduğunu söyledi. Yanlışlığın federasyon tarafından yapıldığını ileri süren Ünsal, "Hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz" dedi. 

Özel bir televizyonun spor yorumcusu olarak program yapan Ömer Güvenç'in Sivasspor'un, Bursaspor maçında hatalı futbolcuyu 18 kişilik kadroya koyduğunu ve bu maçı kazanan Sivasspor'un 3 puanının silineceği şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Ünsal, "Lig TV'dan Ömer Güvenç'nin canlı yayında Sivasspor'un hükmen 3-0 mağlup sayılmasını söylemesi ve kamuoyuna lanse etmesi 7 milyon taraftarı olan Sivaslıları üzmüştür. O yüzden bu saatte basın toplantısı yapmak zorunda kaldık" dedi. 

Güvenç'in açıklamasının ardından TFF'nin resmi internet sitesinde de bir açıklama yayınlandığına dikkat çeken Ünsal, "TFF Yönetim kurulu kararının açıklanacağı ve kamu oyu ile paylaşılacağı duyuruldu. Buradaki olay Lig Müsabakaları statüsünün 7. maddesindeki 3. bendindeki konudur. Bu futbolcu ile olan anlaşmamız 20 Ağustos 2007 değildir. 10.02.2006 tarihinde biz bu futbolcu ile sözleşme imzaladık. Ve tescilini de yaptırdık. Yani bu futbolcu ile Sivasspor'un 2 yılını doldurdu ve 3 yılına girmiştir, devam etmektedir" diye konuştu. 

Sivaspor'un puanının silinmesi ile ilgili olarak da bu futbolcunun başka bir takıma kiralık olarak gitmesinin neden gösterildiğini sözlerine ekleyen Ünsal, "Bu futbolcumuz, geçen yıl talimatın 7. maddesinin 3. fıkrasında böyle bir tartışmanın olmadığı açıktır. İzzet, bizim futbolcumuzdur. Tescili 3 yıldır. Geçen yıl da Trabzonspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da yani 2007-2008 futbol sezonunda da formasıyla da futbol oynamıştır. Bunun iddia edilmesi müthiş bir hukuki yanılgı doğurur. Biz
bunun peşini asla bırakmayız. Burada madde çok ciddi biçimde açıktır" dedi.
TFF'nin bilgisayarına esame listesine futbolcu bilgileri girildiğinde hata olduğunda ikaz geldiğini belirten Ünsal, "Benim futbolcum, Sivasspor Kulübü'nün malı. Sivasspor Kulübü'nün malı olan futbolcunun 1 yıllık sözleşmesi yoktur. Önce 2007 yılına takıldığı için cihaz ötmüş. Bu konuda bizler art niyetli değiliz. Kulüp olarak talimatlara uymak zorundayız. Yönetim ve kulüp olarak sezon başında da bunların altına imzamızı atıyoruz. Burada maddede açıkça belirtildiği gibi Sivasspor hatalı bir iş
yapmamıştır" dedi.
1986 yılı öncesi 3 futbolcu olduğunu ve Bursaspor maçı öncesi bu futbolcu ile ilgili olarak TFF yetkililerine danıştıklarını kaydeden Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İzzet Affetmez kiralık olarak gidip gelmiştir. Bu problem oluşturur diye biz konuyu federasyona sorduk. Profesyonel İşler Müdürü statüsünde bulunan Sadık Balcı'ya Bursaspor maçı öncesi 2 kez soruldu. Bu futbolcumuzun kiralık gidip gelen futbolcu ile ilgili sıkıntı olmayacağını sorduk. Çünkü, sorun olsa elimizde futbolcu vardı ve koyardık. O da (hayır sorun teşkil etmez) dedi. Biz de İzzet Affetmez'i ilk 18 içerisine koyduk. Eğer, federasyondan bunu bize bir tuzak olarak hazırladılarsa bunu bilemiyoruz.
Eğer, bu suçsa ve biz de bu suçu işlediysek bunu bize federasyon işletti. O zaman bunun günahını Sivasspor mu çekecek ? Ama buna rağmen ortada suç yoktur. Çünkü 3 yıldır lisanslı sporcumuzdur. Hukuki yönden de haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Burada elimizi vicdanımıza koyarsak Sivasspor'un ciddi bir şekilde hakkı yenilmiş olur. Bu da Türk futbolunda çok ciddi bir kaos oluşturur"
Geçen yıl da aynı olayın yaşandığını belirten Ünsal, "Merak ettiğimiz konu, geçen yıl Trabzonspor-Beşiktaş maçında ötmeyen cihaz, neden 2007'yi görünce öttü. Buna tesadüf diyorum ben. Öyle olmasa bu geçen yıl da ötmüş. İspat edemezdik ve öyle bir şey yok diyorlardı. Varmış, çünkü ötüyormuş. Biz asla hakkımızı yedirmeyiz. Bu olay da bir yanlışlığın olduğunu düşünmüyoruz. Ama eğer varsa, o yanlışlığı da federasyonun bize yaptırdığını açıkça ilan ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 08:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?