7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivasspor'dan itiraz dilekçesi

Ligi üçlü averajla 4. sırada tamamlayan Sivasspor'un, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) itiraz dilekçesi verdiği bildirildi.

Bu sezon Turkcell Süper Lig'de gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Sivasspor'un, ligi Fenerbahçe ve Beşiktaş'la aynı puanda tamamlamasına rağmen üçlü averaj nedeniyle 4. olması ve UEFA Kupası'na yerine İnter-Toto Kupası'na katılacak olması nedeniyle TFF'ye itiraz dilekçesi verdiği belirtildi. 

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, 2007-2008 sezonu sonunda 73 puanla ve Beşiktaş'tan 2 gol averajıyla önde olmalarına rağmen TFF'nın internet sitesinde de 4. sırada gösterilmelerinin devam etmesi üzerine itiraz dilekçelerini verdiklerini belirtti.

Ünsal, "Turkcell Süper Lig futbol müsabaka talimatının 13/c maddesi gereğince Sivasspor Kulübü, Beşiktaş A.Ş'den genel puandaki gol averajına göre +2 daha gol averajına sahip olması nedeniyle 3. sırada yer alması gerektiğini, TFF'nin internet sitesinde sehven 4. sırada gösterilen Sivasspor Kulübü'nün müsabaka talimatı gereğince 3. sıraya yükseltilmesi ve Turkcell Süper Lig 2007-2008 futbol sezonunun bu şekilde tescil edilmesi için gereğinin yapılmasını talep ettik. Bu arada 3'lü averaj sisteminin 13/c maddesine göre nasıl düzenleneceğine ait şemayı da TFF'ye bildirdik" diye konuştu.

Ünsal açıklamasında, yapılan bu büyük yanlışlığın TFF tarafından düzeltilmesini beklediklerini ve yönetim kurulu olarak bu aşamada büyük destek veren futbol kamuoyuna teşekkür ettiklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 14:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?