3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'ta, 'Nasıl bir belediye başkanı istersiniz' anketi sonuçlandı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas için çalışmalar yapılması için kurulan ve 300 kişiden oluşan Danışma Kurulu üyeleri arasında yapılan ’Nasıl bir belediye başkanı istersiniz’ adlı anketin sonuçlarını açıkladı.

STSO binasında düzenlediği basın toplantısında, bir konuşma yapan Yıldırım, 28 Mart 2004 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesinde STSO ve Danışma Kurulu olarak çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Sivas’ın ekonomi ve sanayisinin yanı sıra sosyal yaşantısını da olumlu yönde etkileyecek her konunun STSO’yu yakından ilgilendirdiğini ifade eden Yıldırım, "Sivas’ımızı, Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme sürecinde önümüzdeki yıllara taşıyabilecek, sorunlarımızı çözebilecek, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri aracılığıyla içeride ve dışarıda yaşayan tüm Sivaslılar’la diyalog içerisinde hareket edebilecek adayların partilerce tespit edilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Sivas Danışma Kurulu üyelerini kapsayan bir anket yaptık. Yaptığımız bu anket tüm siyasi partilerin genel merkezleri ile il teşkilatlarına gönderilecektir" dedi.

Yıldırım, yapılan anketteki sonuçları ise şu şekilde sıraladı:
"Anketimize katılan 300 Danışma Kurulu üyelerine sorulan 20 soruda bir adayda bulunması gereken özellikler içinde, en çok üzerinde durulan konuların başında; yüzde 92.95’lik oranla güvenilir olmak, yüzde 91.07’lik oranla liderlik vasfını taşımak, yüzde 72.76’lik oranla ise vizyon ve misyona sahip olmak yer alıyor. Belediye başkanı olacak kişinin AB’ye giriş sürecinde ilimize modern kent görüntüsü sağlayacak yenilikler yapması yönündeki beklenti ise yüzde 49.50 oranında" diye konuştu.
Danışma Kurulu ve STSO olarak yaptıkları çalışmaların önemli olduğunu da kaydeden Yıldırım, "Bu çalışmalardan sonra Belediye Başkanlığı için aday adayı olacak siyasileri Danışma Kurulu toplantılarımıza çağıracağız ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi alacağız. Ayrıca, Sivas için çok önem taşıyan Sivasspor için tüm adaylardan 1’er milyar lira bağış isteyerek, adayların Sivasspor’a katkıda bulunmalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

SİVAS-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?