6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas'ta 13 kişiyi kene ısırdı

Sivas'ta 12'i çocuk 13 kişi kene ısrıması sonucu hastaneye başvurdu. Vücutlarını çeşitli bölgelerine yapışan keneler uzmanlar tarafından çıkarılan 13 kişi tedavi altına alındı.

Merkeze bağlı Başıbüyük Köyü'ne 1 hafta önce madımak toplamak için giden 50 yaşındaki Güllü Budaman evine döndüğünde banyo yapmak istedi.

Banyo sırsında sol koltuk altına yapışan keneyi farkeden Budaman, Sivas Numune Hastanesi'ne geldi. Burada koluna yapışan kene uzmanlar tarafından çıkarılan kadın kan örnekleri alındıktan sonra tekrar kontrole gelmek üzere evine gönderildi.

Sivas Demirçelik İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 8 yaşındaki Muhammet Fatih Şanlı'yı da okul bahçesinde kene ısırdı. Başına kene yapışan çocuk yakınları tarafından Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kene uzmanlar tarafından çıkarılırken Şanlı bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Sivas Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne öğle saatleri itibariyle 11 çocuğun daha kene ısırması nedeniyle başvurdu. Hastanelere başvuranların kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’na yakalanıp yakalanmadıklarının yapılacak tahlillerin ardından belli olacağı belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 16:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rukiye bulmuş IP: 78.190.65.xxx Tarih : 22.07.2008 15:28:08

geçen hafta Sivas'ta dayımı da kene ısırdı 6 gün müşade altında kaldı ve şükürler olsun ki kurtuldu.Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum